Strona 10 z 155 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Bywalec

Domyślnie

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Faktycznie jest. Jak to mówią co ślepemu po oczach
    Canon EOS 50D + 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM + 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM + 50mm f/1.8 + 580EX II

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Domyślnie

A ja z innej beczki:
    Czy ktoś próbował łączyć dwie biblioteki LR -jeśli tak to w jaki sposób?

Pytam, bo na wakacjach po zaimportowaniu kilkudziesięciu zdjęć do LR padł mi dysk twardy w lapku. Na szczęście mam kopie zdjęć i backup LR do tego czasu.
    Włożyłem nowy dysk(na nowo system, na nowo LR) i resztę zdjęć z wakacji i późniejsze obrabiałem na tym dysku.
    Po powrocie z wakacji w total commanderze jakoś udało mi się odzyskać całą stara bibliotekę LR z padniętego dysku.
    Tyle tylko, że teraz mam dwie. W zasadzie mogę zaimportować wszystkie poprzednie zdjęcia (jest tego z 10000) do nowej biblioteki na nowym dysku, ale może jest jakis sposób na scalenie obu...?

Zablokowany

Domyślnie

Przechodze na lightroom 3, przynajmniej sprobuje. Nie pierwszy raz mam po prostu dosc zawieszajacego sie DPP. Stad mam szybkie pytanie, czy dodajecie pracujac na RAw-ach 'saturation' i 'contrast ktora jest ustawiona default na 0 ? I czy jest jakis sposob na szybsze kopiowanie ustawien (cos co w DPP nazywalo sie 'copy setting'), niz klikanie prawym i przechodzenie do drugiego z kolei okna aby odnalezc funkcje. Moze jest na PC jakis skrot klawiaturowy na te funkcje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goranick Zobacz posta
    A ja z innej beczki:
    Czy ktoś próbował łączyć dwie biblioteki LR -jeśli tak to w jaki sposób?
    Pytam, bo na wakacjach po zaimportowaniu
    Menu File->Import from catalog...

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    Menu File->Import from catalog...

Dzięki
    ...Najciemniej pod latarnią...

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Losowe pomijanie?

Czy miewacie taki problem, że przy importowaniu do LR3 większej ilości zdjęć pomimo zaznaczenia opcji "check all" LR losowo nie importuje pewnej grupy zdjęć (przeważnie sąsiadujących ze sobą)?
    Zdarzyło mi się to już 3 raz.
    Zdjęcia nie są ani mniejsze, ani większe, ani w żaden sposób "inne" od tych, które poprawnie zaimportował.
    Komputer jest mocny, nic nie rzęzi, a LR nie wysyła komunikatu że brakuje mu czegokolwiek.
    po prostu - ma katalog z np. 500zdjęciami (tak, wiem, masa) a importuje 470 i trzeba wyszukać te, które pominął :neutral:

Jak temu zaradzić?

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nilhi Zobacz posta
    Czy miewacie taki problem, że przy importowaniu do LR3 większej ilości zdjęć pomimo zaznaczenia opcji "check all" LR losowo nie importuje pewnej grupy zdjęć (przeważnie sąsiadujących ze sobą)?
    Zdarzyło mi się to już 3 raz.
    Zdjęcia nie są ani mniejsze, ani większe, ani w żaden sposób "inne" od tych, które poprawnie zaimportował.
    Komputer jest mocny, nic nie rzęzi, a LR nie wysyła komunikatu że brakuje mu czegokolwiek.
    po prostu - ma katalog z np. 500zdjęciami (tak, wiem, masa) a importuje 470 i trzeba wyszukać te, które pominął :neutral:

Jak temu zaradzić?
    Odznacz opcję "Don't import suspected duplicates". Zdjęcia importujesz z dysku czy z karty? Jeśli nie pomoże, to upewnij się, że masz najnowszą wersję i zgłaszaj bug w supporcie.

Coś już napisał Awatar nilhi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Quail, dzięki. To może być to. Zaznaczyłam ta opcję przy okazji walki z innym problemem A importuję z twardego dysku.
    Teraz lecimy na urlop ale przy następnym imporcie sprawdzę czy to rzeczywiście nie była przyczyna.

Coś już napisał

Domyślnie

Jak zaimportować zdjęcia przy korzystaniu z dysku zewnętrznego do LR 3?
    Tzn zaimportować potrafię ,niestety po podłączeniu tego samego dysku zewnętrzego np. za kilka dni LR nie widzi tych zdjęć informując "The file named"IMG ...... is offline or missing" o co chodzi,może muszę to jakoś inaczej importować?
    450D,EF-S 17-55 IS USM,EF-S 18-55 IS,EF 28-135 IS USM

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w LR2 włącza/wyłącza się button od adjustment brush ? Podejrzewam, że niechcący wcisnąłem klawisz, który za to odpowiada i po zakończeniu edycji zdjęcia zmiany są zachowane, jednak button znika i ponownej edycji na tej samej masce zrobić już nie mogę.

Poniżej zamieszczam zdjęcia, aby wiadomo było o co mi chodzi

Z góry dziękuję za pomoc.

Strona 10 z 155 PierwszyPierwszy ... 891011122060110 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów