Pobrałem 6.14, poprawili to co chciałem więc jest git póki co, na rok spokój ;P
Pobrałem 6.14, poprawili to co chciałem więc jest git póki co, na rok spokój ;P
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ale profilu pod EF 85mm f1.4L nie wrzucili. Ostatnio to typowe dla Adobe.
Hm, używacie profili przy takich ogniskowych ? Ja czasami przy szerokim jak chcę podprostować beczkę.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Mnie bardziej chodzi o szacunek dla klienta ze strony Adobe, o którym to szacunku tak wiele ostatnio pada z ich strony frazesów.
Witam.
Mam pytanie. Lightroom 5.2 Czy da się, a jeśli tak to w jaki sposób przestawić godzinę zrobienia zdjęć.
Dokładniej chodzi mi o to, że mam zdjęcia z dwóch aparatów i w jednym nie przestawiłem czasu na zimowyPotrzebuję przesunąć o godzinę datę zdjęć zrobionych jednym aparatem, tak aby LR 5.2 posegregował mi odpowiednio zdjęcia po dacie zrobienia.
Z góry dziękuję za pomoc.
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Library: Metadata --> Edit Capture Time
Gdybyś napisał jeszcze, żeby szukać tego w prawym panelu...
Jakoś dziś udało mi się odnaleźć wątek z dokładniejszym opisem jak to zrobić http://www.canon-board.info/software...7/#post1169208
Dzięki
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Faktycznie, poszedłem trochę na skróty, ale miałem na myśli górny pasek zadań, po lewej w module Library, i zakładkę Metadata. O tym, że to samo narzędzie jest w metadanych po prawej dowiedziałem się teraz![]()
Niepytany o zdanie, uprzejmie donoszę, że po dzisiejszej aktualizacji, LR Classic chodzi widocznie szybciej na moim archaicznym 5-letnim lapku z i5 i 16GB. Zdjęcia szybciej się renderują do zoomu 100%, gradienty (w tym radialne) płynniej się rozpinają na wybranej przestrzeni i nieco szybciej się maluje pędzlem.
Także #nieznamsiętosięwypowiem![]()