Kliknij na folder prawym przyciskiem myszy, opcja się nazywa bodaj "Synchronize Folder"
dolozylem dysk ssd. zainstalowałem na nowo win 7. lightrooma i chrome. zrobiłem upgrade do win 10. dziś eksportowalem zdjęcia i proces ten zajął jakby więcej czasu niż zwykle. Myślicie że 10 może tu być winna? ostatecznie wrócę do 7 i zobaczę jak pójdzie eksport tych samych zdjęć.
myślę, że wina może być w upgrade, czysta instalacja systemu na ogół jest szybsza.
No niby tak ale sam system chodzi jak torpeda. Rawy i katalog i cache na ssd. Choć widziałem porady wg których Rawy na HDD reszta na ssd. Musze spróbować.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Chyba jednak mi się wydawało. Nie było pytania
Czas na szybszy procesor.
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Nie mogę już edytować,
Mam socket775 i teraz pytanie czy kupić najmocniejsze 2 rdzenie e8600 czy średni 4 rdzeniowy q6600? Co bardziej poprawi mi wydajność?
Ja miałem przez ładnych parę lat akurat q6600 i ogólnie pracowało się spoko, poza Lightroomem właśnie, który raczej zamulał teraz mam E5620 - niby ta sama częstotliwość 2.4Ghz, ale Lightroom pracuje płynniej. No ale też instalowałem system na nowo więc to może być tego efekt.
--- Kolejny post ---
Myślę, że w Lightroomie będzie lepiej się pracowało na szybszych dwóch rdzeniach.
Podobno sama praca przy obróbce nie koniecznie się poprawi ale import i eksport dostają skrzydeł na większej ilości rdzeni.
Natomiast jeśli chodzi o sam workflow, robicie tak, żeby odszumianie i ostrzenie nakładać na foty na samym końcu?
Powiedzmy wszystkie korekty ekspozycji, winieta, kolory, krzywa, synchronizacja na inne zdjęcia, poprawki ekspozycji itp zrobione a potem tylko filtrowanie po iso i samo odszumianie i wyostrzanie? Plus synchronizacja z innymi fotkami z tym samym iso. (lub z zakresu od do)
Może to mi przyspieszy samą pracę, jak LR przy przełączaniu zdjęć nie będzie musiał wszystkiego przetwarzać.
Ostatnio edytowane przez mwitek ; 05-09-2017 o 11:19
no tak to fakt.