Pojedź o jedną linię wyżej.
Pojedź o jedną linię wyżej.
Jak wyrzucić presety defoultowe z LR - "ustawienia predefiniowane", przekopałem katalogi i nic. Czuję, że rozwiązanie banalne...
ps. Da się zwiększyć wielkość suwaków Develop?
Ostatnio edytowane przez kosdkp ; 15-05-2013 o 12:03
Kurde, szkoda.
Szerokość, tak wiem, chodziło mi o wielkość
Dzięki
Pytanie z innej beczki- czy da się w lightroomie osiągnąć efekt miniatury na zdjęciu? Jeśli tak to jaki jest na to sposób?
Instalacja sterowników nie pomogła, ponowna instalacja lightrooma dopiero przyniosła skutek.
Dzięki !
Matson chodzi Ci o efekt tilt shift ?
Jeśli tak to można: https://www.youtube.com/results?sear...be.hHhAe8N6W0U
Ostatnio edytowane przez yarson ; 23-05-2013 o 20:51
Witam, mam pytanie. Obrabiam zdjęcie w Lightroom 4 później ze zdjęciem przechodzę do PS,zapisuje je i pojawia się w Develoop, ale na samym końcu dodatkowo tworząc kopię. Jak zrobić żeby zapisane zdjęcie w PS wróciło na swoją pozycję a nie jako ostatnie w Develoop?
Aparat i obiektyw
Mam pytanie odnośnie synchronizacji folderów. Rzecz dzieje się w LR 2. Czy jak skasuję "zagubione zdjęcia" podczas synchronizacji i LR je odkryje na nowo umiejscowione w innych folderach, to czy zdjęcia te będą posiadać dane o obróbce zdjęć, którą wykonałem przez "zagubieniem" tych zdjęć, czy te dane też zostaną skasowane?
Konserwy: Canon 450D + Canon 70D i kilka słoiczków: Canon 28-70 + Canon 50 1.8 + Tokina 12-24 + Sigma 18-50 2.8
www.wszedzieinigdzie.pl - blog podróżniczy, zapraszam
Mam dwa pytania do Lightroomowców
1. Czy da się nakazać LR aby przy każdym uruchomieniu wczytywał tylko oflagowane zdjęcia? Po otwarciu programu owszem, włącza się ostatni katalog nad którym pracowałem, ale otwierają się wszystkie zdjęcia, nie tylko te z flagą Pick. Muszę więc cofać się do Library, zmieniać filtr i wracać do modułu Develop. Można to jakoś obejść?
2. Jak przyciąć krzywą jak na poniższym obrazku? Chodzi mi o skrajne punkty po lewej i prawej, które zamiast w narożnikach - zostały trochę przesunięte w górę (lewy) i dół (prawy):
Próbowałem na sto sposobów, szukałem w sieci i nie mogę. Clipping jest awykonalny. Co gorsza - w presetach występuje, natomiast nie ma żadnej możliwości modyfikowania go :/ Mogę jedynie "falować" krzywą, ale nie mogę przesunąć punktów skrajnych w górę/dół. Znacie sposób na to?