Strona 123 z 155 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 221 do 1 230 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Adobe zamierza odcinac kupony i co rok beda wypuszczac "nowa" wersje LR. O ile 4 byla sporym krokiem pod wzgledem postprocessu, to w 5 jedynie rozszerzyli niezbyt dobrze dzialajace narzedzie klonowania. Ja tym razem update sobie daruje.
    Ble ble takie jedynie :-) Dodali świetnie rokującą funkcję do automatycznego prostowania obrazu. Taki bajer oferuje DxO ViewPoint w cenie 70-80 juraków. Wprawdzie wszystko to można zrobić samemu, ale to zabiera czas i jest rzadko kiedy tak dokładne - nawet jak robi się foty z TS-E, ze statywem i z dokładną poziomicą. Dla mnie to jest najważniejsza i najbardziej pożądana nowość, warta dopłaty za aktualizację

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

strideer - podbijam. też uważam, że to dość ciekawa funkcja i już czekam na wypróbowanie.

mnie się nawet podoba, że Adobe wypuszcza szybko nowe wersje Lr. wiele osób może korzystać z niego za darmo, nie kradnąc i oszukując.
    ebe ebe

Witajcie.
    Proszę o pomoc bardziej doświadczonych użytkowników. Chciałbym uzyskać taki efekt twarzy za pomocą LR. Chodzi mi o efekt takiego maksymalnego wyostrzenia szczegółów
    przykładowe zdjęcie w linku Fotografia, portret, Jacek
    Z góry dzięki.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

no wlasnie ja tak jak Czacha - zmiany w LR4 bardzo mi sie podobaly, te w LR5 juz nie sa dla mnie. de facto nadal siedze na LR3 i mi szkoda kasy na upgrade moze jak sobie aparat z zepeesem sprawie, to bede mial wieksza zachete. ale tak czy siak to co w LR5 jest, zupelnie mi nie robi.

no chyba ze zrobili jedna sensowna rzecz, ktorej od dawna brakowalo - lasso do zaznaczania lokalnych modyfikacji. takie, zeby mozna bylo latwo usuwac niepotrzebne punkty Dust Removal, bo teraz kazdy pojedynczo trzeba klikac, co jest kompletnym nonsensem i workflow killerem w landszafcie...
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

amon1 - jak dla mnie fotka zachacza o dragan effect. wpisz w yt mnóstwo filmików Ci wyskoczy.
    ebe ebe

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Też nie widzę niczego co by mnie zachęciło do upgrade z 4 do 5 wersji LR. Ktoś gdzieś napisał, ze ponoć będzie można podejrzeć zdjęcie w trybie LAB. To by mogło być ciekawe to korekty skóry, ale nie znalazłem nigdzie takiego ficzeru.
    Marki trzy.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Ble ble takie jedynie :-) Dodali świetnie rokującą funkcję do automatycznego prostowania obrazu. Taki bajer oferuje DxO ViewPoint w cenie 70-80 juraków. Wprawdzie wszystko to można zrobić samemu, ale to zabiera czas i jest rzadko kiedy tak dokładne - nawet jak robi się foty z TS-E, ze statywem i z dokładną poziomicą. Dla mnie to jest najważniejsza i najbardziej pożądana nowość, warta dopłaty za aktualizację
    to sa zmiany dla kogos kto fotografuje architektrue, dla mnie totalnie nie przydatne funkcje

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    to sa zmiany dla kogos kto fotografuje architektrue, dla mnie totalnie nie przydatne funkcje
    Jasne, co nie przeszkodziło Ci całkiem autorytarnie stwierdzić, że w LR5 będzie _jedynie_ jakaś nieprzydatna funkcja. To nie jest prawda.

Dziękuję p0m. Poszukałem tutoriali na yt i to jest to!

Cytat Zamieszczone przez p0m Zobacz posta
    amon1 - jak dla mnie fotka zachacza o dragan effect. wpisz w yt mnóstwo filmików Ci wyskoczy.

Coś już napisał Awatar Fly
    Miasto
    Radzionków

Domyślnie Lifgtroom... Wczytuje i "ściemnia"

Cześć

Zaczynam bawić się lightroomem.
    Mam RAWa z 5d mk3.
    Na podgladzie (miniaturki) wyglada ok, klikne aby powiększyć (w Library) wczytuje, jak pokaże zdjęcie ostre (wczytuje) to po 1-2 sekundach zdjęcie się ściemnia... Nie wiem jak to nazwać, ale mniej wiecej to tak wyglada.
    Skąd taki efekt ?
    Lightroom ma coś predefiniowane ?
    Przy kolejnych otwarciach i na miniaturowych fotkach i po wczytaniu jest jakby ciemniejsze.

Dzięki za wyjaśnienie co to.

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD
    Fly

5D MkIII | 50D | 17-40/4L | 24-70/2.8L | 24-105/4L IS | 70-200/4L IS | 35/2 | 50/1.4 | 17-55/2.8 IS | Metz 58 AF-1

Strona 123 z 155 PierwszyPierwszy ... 2373113121122123124125133 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów