Siemanoo. Pewnie jako doświadczeni fachowcy fotografii ogarniacie choć trochę lightrooma. Wrzuciłem w program 500 plików RAW, automatycznie program zaczął ładować jakiś preset na zdjęcia- można to jakoś wyłączyć? A druga sprawa to jak zapisać wszystkie 500zdjęć na raz ( nie przerabiając ich) do formatu jpeg bo nie wierzę że trzeba każde zdjęcie zapisywać pojedynczo jako jpeg?
NIE BIĆ, NIE KRZYCZEĆ, ZROZUMIEĆ, WYTŁUMACZYĆ.
ad.1 - rtfm (jak widzisz, nie krzyczę).
ad.2 - zaznaczyć je i wyeksportować jako JPEG.
Zamiast we wspomnianej instrukcji, możesz też poszperać w niniejszym wątku - odpowiedzi na Twoje pytania padały co najmniej kilkukrotnie. Dlatego m.in. jest taki długi.
Tak, sam musisz poszukać - ja muszę spadać, bo fotel bujany czeka, sorry.
Zaznaczasz wszystkie zdjęcia CTRL+A klikasz Export i wskazujesz katalog, rozmiar, nazwe itp - to tak na szybko
2x5Dmk2/fish15/ 17-40L/ 24LII /85 /135L/ 430 EX II/ 2x600EX
Regulamin pkt8.
Witajcie. Czy ktoś wie, w jakim programie ocenić zdjęcie gwiazdką, tak, żeby później ta ocena była też widoczna w lightroomie?
Dzięki za wyczerpujące odpowiedzi.
Witam
Mam pytanie odnośnie zakupu presetów do LR. Znalazłam kilka ciekawych ale niestety wszystkie są płatne nie w złotówkach ale w dolarach. Kompletnie nie wiem jak się zabrać za ich zakup. Czy może ktoś już kupował presety na własnie takich zagranicznych stronach?
K@SI@ - jak dla mnie kupno presetów jest trochę bezsensu - mnóstwo darmowych presetów można znaleźć na deviantarcie czy lightroomkillertips.com ... albo stworzyć coś samemu. i moim zdaniem ostatnia z propozycji jest najbardziej rozwijająca...
ebe ebe