Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Witam, podepnę się pod wątek.
    Czy ktoś z Was się orientuje jak "zresetować" pamięć/biblioteki Lightroom 4? Całkowicie, do zera.
    Chciałabym jakby wymazać mu wszelką pamięć - tak jakbym uruchamiała go po raz pierwszy, żeby nie pamiętał co było, skąd brał, itp. Wszystkie moje zdjęcia są uporządkowane, tak skatalogowane jakbym chciała. Niestety na LR pracowało kilka osób i w efekcie powstał bałagan, bo niektóre źródłowe pliki były w międzyczasie przenoszone w inne miejsca. W chwili obecnej poszukiwanie ich funkcjami "locate" mija się z celem a chciałabym pilnie na nowo obrobić pliki, które były już kiedyś obrabiane. Ponieważ mam back-up wszystkich zdjęć, uznałam, że najlepiej będzie zrobić mu jeden wielki "reset" - niestety nie umiem znaleźć wiarygodnej i pełnej informacji jak to zrobić.
    Czy mogę po prostu wyczyścić katalog Lightroom (ten powstały w momencie instalacji - u mnie jest w użytkownicy/dokumenty/obrazy/lightroom?
    Wygląda mi na to, że tą "biblioteką" jest plik o rozszerzeniu *.lrcat.
    Czy w takim razie *.previews.lrdata (wygląda mi jak cache) też mogę wyczyścić? Może ktoś wykonywał podobne operacje i mógłby poradzić?
    Ostatnio edytowane przez malwes ; 21-01-2013 o 17:36
    Pozdrawiam,
    Gosia
    Moja pasja
    Facebook

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów