Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Mieszany widok

Bywalec
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Napisałem do Adobe, ale nie odpisali mi na maila do tej pory. Może ktoś z Was będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi na poniższe pytanie. Mianowicie posiadam wersję studencką LR w wersji 3.6 i chciałbym zaktualizować oprogramowanie do wersji 4. Studentem już nie jestem i zastanawiam się czy mogę dokonać zwykłe aktualizacji (koszt ok. 310 zł) czy muszę zakupić program od nowa w wersji 4 (koszt około 500 zł). Z tego co pamiętam jest możliwa taka aktualizacja, ale chciałbym się upewnić, aby na pewno nie łamać prawa.

FAQ wersji studenckiej Adobe CS - wywiad z Klaudią Jaworską - Artykuły - Grafmag
    Tutaj wywiad dotyczący PS6, jednakże podejrzewam, że ten fragment można odnieść również do LR:

Czy takie oprogramowanie ma „datę ważności”? Możemy go używać jedynie będąc na studiach, czy po ich zakończeniu także?
    Licencja STE jest licencją wieczystą.

Czy możliwa jest aktualizacja do wyższego pakietu przy wersji dla uczniów i nauczycieli? Jaką licencję otrzymujemy wtedy?
    Tak, aktualizacja możliwa jest za pomocą komercyjnej aktualizacji.
    [edit]
    Jednak znalazłem na stronie Adobe (swoją drogą jest mało przejrzysta i ciężko tam było mi znaleźć interesujące informacje, ale jakoś się udało w końcu, a stronę już przeszukiwałem w weekend zanim napisałem ten post).
    Cytat Zamieszczone przez strona adobe
    Czy studenci mogą zamawiać plany uaktualnień do swoich licencji?
    Nie. Licencje dla studentów są traktowane jako licencje detaliczne, dla których nie można zamówić planu uaktualnień. Po wydaniu nowych wersji produktów studenci mogą zakupić dla swoich licencji komercyjne uaktualnienia.
    Także myślę, że problem rozwiązany i przepraszam za zbyt wczesne napisanie postu
    Ostatnio edytowane przez szczemat ; 10-12-2012 o 20:17
    5D III + 60D
    S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
    C430EXII + C580EXII
    + parę innych gratów :-)

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów