1. Kwestia algorytmów zapisu ?
2. InfranView
1. Kwestia algorytmów zapisu ?
2. InfranView
Tak myślałem, że algorytmy, ale różnice są spore.
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Ze względu na konieczność wcześniejszego importowania obrazków do katalogu zapewne. Z Lightrooma nie skorzystasz klikając po prostu w systemowych okienkach na pliku, trzeba wcześniej umieścić te pliki w katalogu. To jest jednak pewna upierdliwość jak chce się tylko przejrzeć jakieś obrazki.
A to prawda. Wtedy używam Adobe Bridge.
To ogólnie wkurzająca rzecz (prawie) wszystkich programów działających na własnych katalogach.
Natomiast inna sprawa, że skoro nie importuję tzn. że to mało ważne/cokolwiek i używam często systemowej przeglądarki...
może google picasa?
7D, 24-105L, 24LII, 50/1.4, 580EXII, ...mayby soon 135L or something with MACRO
Wyostrzanie raczej na tym samym poziomie, odszumiania raczej w ogóle nie ruszałem.
Na pewno więcej grzebie niż w DPP, cienie i światła są ciągnięte. Ogólnie dużo suwaków idzie w ruch.
Zaznaczę też, że nie porównywałem jednego konkretnego zdjęcia na DPP i LR, po prostu tak spora różnica od razu rzuciła się w oczy.
Zapewne rodzaju kompresji, tylko różnice są spore, skoro czasami osiągam trzykrotnie większe pliki.
Jak dla mnie przeglądarka z LR średnia, powody podali już przedmówcy.
Co do przeglądarki zależy mi na czymś co nie będzie w ogóle ingerowało w zdjęcie swoimi algorytmami.
Ostatnio edytowane przez Merauder ; 13-08-2012 o 13:12
7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|