Mam pytanie odnośnie LR 4. Dopiero zacząłem go używać, chciałbym wyexportować zdjęcie lub kilka zdjęć w taki sam sposób w jaki robi to przycisk "Save for web" w PS. Szukałem po sieci, ale jedyne co znalazłem to poradniki krok po kroku że można sobie użyć funkcji "Export" i tam poustawiać profil, format, wyostrzanie, kompresję, nazwy, zmianę rozmiaru itp. Niestety przetestowałem już kilka ustawień eksportu raw do jpg na potrzeby publikacji w internecie. Po zapisaniu w windowsie kolory są ok, tj. takie jakie zaplanowałem (jpg w przeglądarce obrazów = raw pokazany w oknie bridge/lr/ps). Niestety, po wrzuceniu na serwer (fbl.pl, picasaweb) wszystko się zmienia na niekorzyść. Tymczasem gdy użyję Save for web w PS to nawet w internecie ten jpg = to co widać w lr/bridge/ps. Z tego co wiem to PS używa optymalizacji do zapisu do sieci, jak taką optymalizację włączyć?
Przy okazji: zależy mi żeby użyć exportu w lr, bo mając kilkadziesiąt zdjęć niekoniecznie mam ochotę z palca zapisywać każde w PS'ie.