Bawię się od kilku dni LR 4 (trial) i mam taki problem, że edycja jakiegokolwiek parametru w funkcji graduated filter wpływa na całe zdjęcie a nie tylko na obszar działania filtra. Kto wie dlaczego?
Dodam, że w adjusment brush jest ok.
Bawię się od kilku dni LR 4 (trial) i mam taki problem, że edycja jakiegokolwiek parametru w funkcji graduated filter wpływa na całe zdjęcie a nie tylko na obszar działania filtra. Kto wie dlaczego?
Dodam, że w adjusment brush jest ok.
Na moje oko to u mnie ta korekcja działa świetnie - znaczy się adobe doszło do konkurencji bo miałem wrażenie ze konkurencja czyli c1 i dxo z automatu robiła lepiej niż lr recznymi suwaczkami. w tej chwili automat działa świetnie porownywałem z autoamtem w c1 i wyniki są lepsze w LR nawet zaryzykuję stwierdzenie że nie ma powodu ..... się z DLO i DPP z jego wspaniałym user interface, bo to co robi LR w ramach korekty jest wystarczająco dobre.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Ja mam pytanie. Udało się komuś dojść do ładu z presetami z v3 w v4 ? Ja poza prestem do BW za cholere nie mogę dojść do takich samych efektów.. ehh
Nie tylko Ty
http://blogs.adobe.com/lightroomjournal/
Dlatego wypuścili już 4.1
Ostatnio edytowane przez SoA ; 18-04-2012 o 15:47
Nawet jeśli nie to ogólnie LR3 otwiera, a upgrade do ostatniej wersji jest darmowy.