Strona 132 z 155 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 311 do 1 320 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Szlag mnie trafi.

Tryb Develop, na dolnym pasku wyświetlają się zdjęcia. Nie mogę zmieniać ich kolejności, do tej pory zwyczajnie przeciągałem je myszką między sobą. Teraz gdy "chwytam" miniaturke pojawia się przekreślone kółko. Jak to naprawić?

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Wyłącz i włącz Lr... ;-)
    Edyta mowi, że to nie żart. Też tak miałem i parę innych bug'ów też od czasu do czasu i zazwyczaj pomagało (na 3 i 5)
    ...aha i jeszcze z raz dopiero restart kompa pomógł...
    Ostatnio edytowane przez Goranick ; 19-10-2014 o 23:19 Powód: Dopowiedzenie.
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

ta przypadłość mi się notorycznie przytrafia, dużo robię własnych kolekcji i często dorzucam do nich po kilkadziesiąt zdjęć, które przestawiam wg własnego porządku i zawsze po kilkunastu przesunięciach wywala poniższy komunikat (Cannot reorder photos), trzeba restartować LRa. Przypadłość mam w każdej wersji od 4.x po aktualną 5.6
    https://drive.google.com/file/d/0B0v...ew?usp=sharing

1. Jak ustawić cropa aby domyślnie wyskakiwało 5x7?
    2. Czy ktoś podpowie jak z pliku jpg z exifem odzyskać preset?
    Ludzie listy noszą...

Coś już napisał
    Miasto
    niewielka

Mam zagwozdke z LR5 - na LR4 wszystko bylo OK, ale od kiedy przesialdlem sie na "5" jotpegi wyeksportowane z RAW-a maja inna kolorystyke niz podglad RAW-a w Ligthtroomie. Kolory sa wyraznie mniej nasycone i lekko zimniejsze. Ktos mial podobny problem? Irytuje mnie to dosc mocno, bo musze obrabiac pliki "z zapasem" na straty kolorystyki przy eksporcie, a to dosc trudne "na oko". Pewnie rozwiazanie jest banalne, ale probowalem juz roznych wariantow i nic nie pomaga.

Dopiero zaczyna

Witam

Pytanie może banalne, ale nie znalazłem na nie odpowiedzi.

Edytuję kilkanaście zdjęć na raz za pomocą Presetów, czy Sync Settings. Jak szybko cofnąć edycję tych wszystkich zdjęć o jeden krok ? Nie mówmy o funkcji Reset, bo zdjęcia były już jakoś wcześniej edytowane i nie chcę wracać do punktu wyjścia.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Cytat Zamieszczone przez roja Zobacz posta
    Mam zagwozdke z LR5 - na LR4 wszystko bylo OK, ale od kiedy przesialdlem sie na "5" jotpegi wyeksportowane z RAW-a maja inna kolorystyke niz podglad RAW-a w Ligthtroomie. Kolory sa wyraznie mniej nasycone i lekko zimniejsze. Ktos mial podobny problem? Irytuje mnie to dosc mocno, bo musze obrabiac pliki "z zapasem" na straty kolorystyki przy eksporcie, a to dosc trudne "na oko". Pewnie rozwiazanie jest banalne, ale probowalem juz roznych wariantow i nic nie pomaga.
    Ustaw przy eksporcie sRGB i będzie wszystko dobrze. Zapewne masz Adobe RGB stąd różnica w kolorach
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Miasto
    Wawa

Przy eksporcie wyskakuje "not enough memory". Obchodziłem to restartując LR, ale trzech ostatnich zdjęć w ten sposób już się nie da.
    Gdzieś, coś wyczytałem że Vista ma wplyw na wielkość obszaru roboczego dla danego programu, dobrze kombinuje? Zmiana Visty na 7 pomoże?

I pytanie pomocnicze, czy plik .xmp da się odpalić w photoshopie? Czyli prześlę RAW i xmp i ktoś sobie odpali i wyeksportuje te zdjęcia których ja nie mogę. Nie mam PSa żeby to sprawdzić..

Bywalec Awatar McMelassa
    Miasto
    Chodzież

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Przy eksporcie wyskakuje "not enough memory". Obchodziłem to restartując LR, ale trzech ostatnich zdjęć w ten sposób już się nie da.
    Gdzieś, coś wyczytałem że Vista ma wplyw na wielkość obszaru roboczego dla danego programu, dobrze kombinuje? Zmiana Visty na 7 pomoże?

I pytanie pomocnicze, czy plik .xmp da się odpalić w photoshopie? Czyli prześlę RAW i xmp i ktoś sobie odpali i wyeksportuje te zdjęcia których ja nie mogę. Nie mam PSa żeby to sprawdzić..
    Vista 32 czy 64 bit? Ile Ram?
    Rozwijam się... jeszcze tylko nie wiem w co.

Miasto
    Wawa

32b; 4GB. Ale to nie kwestia ramu, z tego co się orientowałem(zresztą podgląd w menadżerze podczas eksportu rownież to wykluczył). Myślę też nad SSD(nie wiem czy pójdzie na Vaio) szybszy dostęp do plików może usprawnić dzialąnie lightroomowego cashu (to moje gdybanie).
    Ostatnio edytowane przez namoamo ; 28-11-2014 o 13:43

Strona 132 z 155 PierwszyPierwszy ... 3282122130131132133134142 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów