Strona 114 z 155 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Poszło i działa bez problemu.
    Marki trzy.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Panowie pomocy. Jak nauczyc lightrooma 3.6 zeby usowal automatycznie stuck pixele. Mam kilka bialych i fioletowych i niestety nie usowaja sie automatycznie. Co zrobic zeby je zmapowac bo wlasnie zaczynam obrabiac slub i mnie szlak trafi jak znow bede musial je recznie usowac na fotkach z wysokim iso.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Coś już napisał Awatar tomicher

Czy da się ustawić dane metadata żeby ZAWSZE się dodawały do eksportowanego pliku ?
    Obecnie zawsze muszę przeklikać zakładkę, dodać ten preset którego zawsze używam i wtedy wyeksportować. Istnieje szansa zautomatyzowania tego kompletnie ?

Uzależniony

Możesz ustawić opcje eksportu które zawsze używasz i stworzyć preset. Następnym razem gdy będziesz chciał wyeksportować wystarczy że klikniesz na "export with preset"

Mam stworzony present metadaty który chciałbym włożyć do presetu eksportu pliku. Podczas tworzenia presetu eksportu pliku mam w zakładce metadata zaznaczone all, tak by wszystkie dane zostały przenoszone dalej, nie mogę natomiast wymusić by zawsze mój preset metadaty był doklejany. Jak to zaaplikować ?

Mam nadzieję że w miarę jasno to opisałem ; p

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Tomicher poszukaj po prawej stronie w oknie importu Ja mam tak ustawione ale nie mam teraz przy sobie swojego kompa.

Uzależniony

Jeżeli chodzi ci o dodanie do metadata informacji typu prawa autorskie, tagi, kontakt itd to przy imporcie. Czasami nie jest to praktyczne i potrzeba dodać metadata tylko do grupy zdjęć. Robi się to podobnie jak z synchronizacją ustawień w serii zdjęć tylko że musi być to załatwione w trybie Library.

Faktycznie działa to wszystko poprawnie.
    Dziękuje.

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Wyczytalem ze LR w module Library domyslnie wyswietla zdjecia w Adobe RGB, czy mozna to zmienic? Zdjecia wywolane do jpg w DPP a przegladne w LR Library wygladaja tragicznie, maja czerwony zafarb. Wspomne ze zarzadzanie kolorami w DPP mam odpowiednie, CS5 wyswietala te jpg (sRGB) identycznie jak w DPP.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Wyczytalem ze LR w module Library domyslnie wyswietla zdjecia w Adobe RGB, czy mozna to zmienic? Zdjecia wywolane do jpg w DPP a przegladne w LR Library wygladaja tragicznie, maja czerwony zafarb. Wspomne ze zarzadzanie kolorami w DPP mam odpowiednie, CS5 wyswietala te jpg (sRGB) identycznie jak w DPP.
    Metoda zarządzania kolorem w Lightroomie jest dla użytkownika niewidoczna i w zasadzie nieistotna (poza momentem kiedy zdjęcia eksportuje się do plików lub drukuje, w tym momencie się nadaje jakiś profil docelowy, zgodnie z potrzebami). Problem ma swoją przyczynę raczej w błędnej kalibracji monitora lub uszkodzonym pliku ICC z profilem monitora, nie w Lightroomie. W programie nie ma opcji, które można "popsuć" aby osiągnąć efekt o jakim piszesz.

Jeśli chodzi o teorię, to Lightroom pracuje na własnej syntetycznej przestrzeni barw o bardzo dużym rozmiarze, do której i z której konwertowane są barwy ze zdjęć zgodnie z przypisanym profilem (najczęściej sRGB, Adobe RGB). Jak wspomniałem, sam proces jest niewidoczny dla użytkownika i z tego względu niekonfigurowalny.

Strona 114 z 155 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów