Jeżeli istnieje logiczna zależność to możesz użyć filtra. Dlaczego co drugie zdjęcie chcesz zaznaczyć?
Jeżeli istnieje logiczna zależność to możesz użyć filtra. Dlaczego co drugie zdjęcie chcesz zaznaczyć?
Co masz na mysli piszac logiczna zaleznosc? Zrobilem tysiac zdjec, wybralem z tego 500 najlepszych i co drugie ma byc BW. Co drugie zdjecie z wybranych ma byc BW bo tak sobie zyczy klient..
--- Kolejny post ---
Czy ktos uzywa skrotow klawiaturowych programu Paddy? https://sites.google.com/site/dorfl68/ Fajny program ale za nic nie moge sie pozbyc wyswietlania dokonywania zmian na srodku monitora, czy da sie to jakos przeniesc czy wogole wylaczyc ?
Możesz użyć opcji painter i "zamalować" flagami albo kolorem co drugą kolumnę. Upewnij się że masz parzystą liczbę kolumn i jeżeli nie to zmień rozmiar thumbnails.
A ja mam w edit/catalog settings/metadata zaznaczone żeby automatycznie zapisywał zmiany do plików xmp i mimo to nie widzę żadnych dodatkowych plików w katalogu ze zdjęciami. Chciałbym robić back-up wszystkich ustawień z LR, ale nie mam jak. Co robię nie tak? Pracuję na DNG.
DNG ma zaszyte w sobie informacje o obróbce. XMP używa sie tylko przy nieprzekonwertowanych rawach.
Marki trzy.
Witam
Pytanie: czy u Was LR 4.2 pożera podczas operacji całego procka, tzn u mnie jak wykonuje obróbkę to procek jedzie na 100% myszka zacina i ogólnie cały program tnie, dochodzi do tego, że nie mogę słuchać radia bo strasznie przerywa. Nie mam co prawda procka najmłodszego ale (Athlon 64 X2 6000+) czy to może być wina samego procka, czy tak to już jest. Jak to sie ma u Was?
dzieki i pozdrawiam
"kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."