Strona 90 z 155 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin_foto Zobacz posta
    to teraz ja mam pytanie dotyczace eksportu plikow. Uzywam dwoch body 5dmk1 i 5dmk2. Po obrobieniu materialu eksportuje go do tiffow w ten sposob, ze ustawiam aby nazwa pliku była na ten kształ (YY)(MM)(DD)(Hour)(Minute)(Second) po to aby nie musiec ustwiac potem zdjec recznie w odpowiedniej kolejnosci...ale niestety ta metoda przy dwoch body nie wiedziec czemu sie nie sprawdza. Moze mi ktos wytlumaczyc dlaczego? Date i godzine w obu body mam ustawiona na tą sama.
    Do sekwencji daty dodaj znak identyfikujące body. Przed zleceniem zsynchronizuj czasy co do sekundy.
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

blackninja U mnie jest tak, że tylko jakiś odsetek z całości się poprzestawia.. Dlatego mnie to dziwi. Ja po prostu ręcznie zmieniam o kilka sekund tak aby wskoczyło na swoje miejsce, tylko jest to trochę upierdliwe.

Domyślnie

Jeszcze w kwestii jakości wywołanych zdjęć w LR vs ACR, bo jednak wiele wpisów informuje, że po co kupować LR skoro to ten sam silnik co w ACR, tylko ubrany w interfejs.
    Możliwe, że najnowsze wersje ACR (dla CS 6?) oferują identyczną jakość z silnikiem LR, ale wersje starsze (u mnie 4,6) produkują jednak znacznie gorsze obrazy z wyraźnie zamazanym detalem.

pozdro

http://img838.imageshack.us/img838/7585/lrvsacr.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Regulamin pkt 9.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 09-07-2012 o 10:31

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

Nowy ACR powinien dać te same efekty bo jest oparty na tym samym silniku co LR. Z tym, że pozostaje kwestia wygody i pozostałych funkcji których nie ma 1 czy 2 strona
    Np. w LR jest to możliwośc fotografowania z aparatem podłączonym do komputera, tryb dwu-ekranowy.
    + Duża część osób nie używa po prostu photshopa i wystarczy im to co oferuje LR więc po co przepłacać za cały pakiet PS'a ? Jak można kupić LR i np. PSE lub ściągnąc darmowego Gimpa.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlo Zobacz posta
    Jeszcze w kwestii jakości wywołanych zdjęć w LR vs ACR, bo jednak wiele wpisów informuje, że po co kupować LR skoro to ten sam silnik co w ACR, tylko ubrany w interfejs.
    Możliwe, że najnowsze wersje ACR (dla CS 6?) oferują identyczną jakość z silnikiem LR, ale wersje starsze (u mnie 4,6) produkują jednak znacznie gorsze obrazy z wyraźnie zamazanym detalem.
    Zastanowiłeś się chwilkę, czy takie porównanie ma w ogóle sens?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Zastanowiłeś się chwilkę, czy takie porównanie ma w ogóle sens?
    Absolutnie, bo chyba ślepi nie jesteśmy?! A wyłącznie paplanie, że coś jest takie samo i w domyśle daje identyczne rezultaty dowodzi niczego.

Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

W moim przypadku to nie jest paplanie tylko proste stwierdzenie, że nowy ACR to ten sam silnik co nowy LR. Logiczne jest, że stary ACR będzie produkował gorszy obraz a spowodowane to jest tym, że zmieniły się algorytmy przetwarzania obrazu czym właśnie najbardziej chwali się adobe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Logiczne jest, że stary ACR będzie produkował gorszy obraz a spowodowane to jest tym, że zmieniły się algorytmy przetwarzania obrazu czym właśnie najbardziej chwali się adobe.
    Co też poparłem stosownym porównaniem Czy wobec tego ktoś mógłby porównać LR 4.1 z najnowszym ACR ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marlo Zobacz posta
    Co też poparłem stosownym porównaniem Czy wobec tego ktoś mógłby porównać LR 4.1 z najnowszym ACR ?
    A co tu porównywać? To to samo.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Mam pytanie, czy da się jakoś oznaczyć "wspólne" foldery? Chodzi mi o projekty długoterminowe, normalnei organizuje zdjęcia w foldery z danej sesji. I teraz, jeżeli na projekt składa się kilka sesji to chciałbym łatwo zobaczyć, w które sesje są "wspólne". Da się jakoś? Idealnie byłaby możliwość kolorowania folderów w LR, no ale tego nie ma. Oczywiście mógłbym zrobić kolekcję i tam dodawać wszystkie zdjęcia z wszystkich wspólnych sesji, ale może jest coś fajniejszego?

Strona 90 z 155 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów