Strona 71 z 155 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 701 do 710 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Jest jak piszesz. LR 4.0 ma potworne lagi w module Develop i przy pracy z dwoma monitorami. Po zainstalowaniu LR 4.1 większość problemów mija. Warto byś pomyślał dołożyć przynajmniej drugie 4 GB pamięci - to powinno dodatkowo poprawić wydajność programu.
    Potworne to dobre określenie. Zastanawia mnie dlaczego Adobe wypuszcza coś takiego na rynek? Może mi się wydaje, ale wersja 4.0 RC taka ślamazarna nie była, co poszło źle?
    I cyfra i analog...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Sądzę, że to taki przypadek jak - zachowując wszelkie należne proporcje - katastrofa lotnicza. Tu ktoś coś przeoczył, tam ktoś coś innego, zebrało się do kupy i tak trafiło na rynek. Ja bym się tak bardzo nie przejmował, ważne że mocno pracują żeby szybko wydać wersję sprawnie działającą.

Tapatalk

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

No właśnie, sam przewidywałeś jeszcze jedna betę a tu klops. Dostaliśmy betę jako produkt finalny. Ciekawe skąd ten pospiech i cena? Dziwne to bardzo.
    Marki trzy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Brak drugiej bety mnie zdziwił, premierę też przyjąłem z zaskoczeniem. Niemniej nie rzucałbym oskarżeniami w Adobe - takie sytuacje się zdarzają, a oni przygotowują już wydanie bez tych dwóch głównych mankamentów. Nie żałuję wydanych 320 zł za aktualizację :-)

Początki nałogu Awatar oszołom
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Mi na L4.0 kompletnie nie działa korekta CA. W L3 były suwaki i można było fajnie usunąć w większości CA. W L4.0 jest tylko opcja zaznaczenia "ptaszka" i nic się nie dzieje.:-(
    Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D

Coś już napisał Awatar Papier
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

siema,

mam mały problem z Lightroomem 3. Chodzi o to, że jak chcę otworzyć jednego RAWaw programie, on wpierw otwiera mi 'Library' i pokazuje wszystkie zdjęcia z foldera z tym RAWem którego chciałem otworzyć. To co mi przeszkadza, to fakt że muszę go znowu szukać w tym Library i go tam znowu zaznaczać > później import.
    Trochę to uciążliwe jak mam w folderze np. 1000 zdjęć...

Czy nie ma takiej opcji, żeby RAW otwierał się od razu w Lightroomie, bez tej 'biblioteki?'

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Papier Zobacz posta
    Czy nie ma takiej opcji, żeby RAW otwierał się od razu w Lightroomie, bez tej 'biblioteki?'
    Jest. Nazywa się Adobe Camera Raw i wymaga Photoshopa :-) "Architektura" Lightrooma jest natomiast taka, że najpierw importujesz pliki nad którymi chcesz pracować do katalogu, a dopiero później możesz je klikać w lightroomowej wywoływarce. Oczywiście nie ma obowiązku importować wszystkich plików, ale to się trochę mija z możliwościami zarządzania całą kolekcją w tym programie.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

siema,

mam mały problem z Lightroomem 3. Chodzi o to, że jak chcę otworzyć jednego RAWaw programie, on wpierw otwiera mi 'Library' i pokazuje wszystkie zdjęcia z foldera z tym RAWem którego chciałem otworzyć. To co mi przeszkadza, to fakt że muszę go znowu szukać w tym Library i go tam znowu zaznaczać > później import.
    Trochę to uciążliwe jak mam w folderze np. 1000 zdjęć...

Ja robię w takim przypadku inaczej. Uruchamiam LR w module Library i z dowolnej przeglądarki (Bridge albo - najczęściej - FastStone) po prostu przeciągam danego rawa na okno LR. Otwiera się faktycznie cały katalog z możliwością wyboru, ale zaznaczony jest jedynie ten raw jaki został przeze mnie przeciągnięty z przeglądarki. Klikam tylko Import i wybrany raw się otwiera do edycji.
    Marki trzy.

Coś już napisał Awatar Papier
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackninja Zobacz posta
    Ja robię w takim przypadku inaczej. Uruchamiam LR w module Library i z dowolnej przeglądarki (Bridge albo - najczęściej - FastStone) po prostu przeciągam danego rawa na okno LR. Otwiera się faktycznie cały katalog z możliwością wyboru, ale zaznaczony jest jedynie ten raw jaki został przeze mnie przeciągnięty z przeglądarki. Klikam tylko Import i wybrany raw się otwiera do edycji.
    spoko, jako tako to nie jest takie złe rozwiązanie. Dobrze, że chociaż zaznacza mi od razu tego RAWa po przeciągnięciu do biblioteki.
    Dzięki blackninja .

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

spoko, jako tako to nie jest takie złe rozwiązanie. Dobrze, że chociaż zaznacza mi od razu tego RAWa po przeciągnięciu do biblioteki.
    Dzięki blackninja .
    Proszę bardzo
    Marki trzy.

Strona 71 z 155 PierwszyPierwszy ... 2161697071727381121 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów