Strona 97 z 155 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Spróbuj poużywać systemowej przeglądarki w Windows :-)
    Tak samo przyjemnie jak i cały Windows przecież

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Spróbuj poużywać systemowej przeglądarki w Windows :-)
    jeśli tylko obsługuje CMS (a na niektórych komputerach obsługuje, a na innych nie), to jest w porządku
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Tak samo przyjemnie jak i cały Windows przecież
    Windows jest spoko, systemowa przeglądarka - nie.

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Witam mam pytanko dla posiadaczy LR4 , czy wam też każde zdjęcie mimo iż jest wrzucone do LR to po kliknięciu w dany raw i tak ładuje się dodatkowo, u mnie trzeba czekać 3-6 sekund aż się załaduje inaczej nie mogę pracować na nim. Czy to normalne?
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Ładuje się podgląd zdjęcia. Norma. Jak masz dużo zdjęć do przeglądania/obróbki to polecam zrobić tak: Library->Previews-> Render 1:1 Previews. Wtedy załaduje podglądy dla wszystkich zdjęć (chwile to potrwa), i już potem nie będzie tego robił.

Uzależniony Awatar Robert Dy
    Miasto
    Świątniki Górne

LR nie jest demonem szybkości jeżeli chodzi w wczytywanie plików RAW zwłaszcza m module Develop, ale 4-6 sek to zdecydowanie za dużo żeby komfortowo pracować. Jeżeli tak jak napisał przedmówca wygenerowanie podglądów 1:1 nie pomoże poczytaj wcześniejsze posty o optymalizacji. Nie znam twojej konfiguracji, wykorzystujesz dysk SSD?
    EOS R, EF 16-35 f/4L IS, EF 24-70 f/2.8L II, RF 50 f/1.8 STM, RF 85 f/2.0 IS, EF 100 f/2.8L IS, RF 70-200 f/4L IS, 580EX II, Manfrotto: Befree Carbon, 055XPROB, 488RC2

flickr

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Właśnie nie korzystam z lapka della xps l702x (i5 2.4, 8GB ram, 750GB dysk, GT 550 1GB) nawet grafę podpisałem pod użycie przy lightroomie, bo niektóre programy rzekomo wykorzystują CUDA, dla mnie było zero różnicy. Dlatego zastanawiam się nad zmianą lapka na pc stacjonarny.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

mk
    Guest

Witam, mam pytanko i zarazem problem, mój laptop już zaczyna ledwo dyszeć, nie formatowany od ostatnich 4 lat i tu jest moje pytanie, jak mogę zrobić backup wszystkich ustawień, obróbek w lightroomie? Nie trzymam już obrobionych zdjęć na dysku tylko jak mi jakiejś brak to po prostu eksportuje z lightrooma... Jak to można zrobić?

Pozdrawiam Marcin Stańczak!

Pełne uzależnienie

Trzeba skopiować pliki .lrcat z bibliotekami Lightroomowymi. Są domyślnie w folderze Moje obrazy/Lightroom. Podfolderów z podglądami kopiować nie trzeba - program odtworzy je sam.

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Witam, mam pytanko i zarazem problem, mój laptop już zaczyna ledwo dyszeć, nie formatowany od ostatnich 4 lat i tu jest moje pytanie, jak mogę zrobić backup wszystkich ustawień, obróbek w lightroomie? Nie trzymam już obrobionych zdjęć na dysku tylko jak mi jakiejś brak to po prostu eksportuje z lightrooma... Jak to można zrobić?

jeśli chcesz też skopiować swoje presety, to warto w opcjach dodać je do katalogu
    obróbka rawów jest zapisana w pliku katalogu lub .xmp czy .dng, ale nawet wtedy warto katalogu pilnować
    jako takich ustawień programu nie da się zapisać

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta

jeśli chcesz też skopiować swoje presety, to warto w opcjach dodać je do katalogu
    obróbka rawów jest zapisana w pliku katalogu lub .xmp czy .dng, ale nawet wtedy warto katalogu pilnować
    jako takich ustawień programu nie da się zapisać
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 97 z 155 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107147 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów