Strona 85 z 155 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 841 do 850 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wlasnie nie w technice, a w ilości jest problem
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No tak, to jest neijaki problem. Ale zanim zaczniesz robić gwałtowniejsze ruchy pamiętaj, że xml nie przenosi (niestety) wszystkiego, np. flag czy wirtualnych kopii. Możesz je stracić, jeśli nie masz ubezpieczenia.

Pełne uzależnienie Awatar sniper88
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Znalazłem w miarę optymalne rozwiązanie
    Pozostałem przy starym katalogu, zestackowałem zdjęcia a potem zamiast JPG wyszukałem same RAWy i zaznaczyłem "Move down in stack" - działa na wszystkie zdjęcia poza panoramami, więc jest o niebo szybciej niż gdyby mi przyszło to robić po sztuce.

Bombel - jeszcze raz serdecznie dziękuję za pomoc!
    WWW | 500px | IG
    Semper in altum

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Czy ktos z Was pracuje na LR uzywajac wiekszego (np.256GB) dysku SSD ? Mam zainstalowany system wraz z LR na jednym 64GB SSD, katalog jest na innym dysku SSD 64GB, a RAWy trzymam obrabiam na osobnym 2X1T spietych w raid 0. Mysle zakupie jedego 256GB i wrzuceniu tam systemu, LR i jego katalogu, w miare potrzeb chcialbym tam dodawac i wyrzucac RAWy. Czy majac to wszystko na jednym dysku odczuje roznice w szybkosci pracy LR?

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Czy ktos z Was pracuje na LR uzywajac wiekszego (np.256GB) dysku SSD ? Mam zainstalowany system wraz z LR na jednym 64GB SSD, katalog jest na innym dysku SSD 64GB, a RAWy trzymam obrabiam na osobnym 2X1T spietych w raid 0. Mysle zakupie jedego 256GB i wrzuceniu tam systemu, LR i jego katalogu, w miare potrzeb chcialbym tam dodawac i wyrzucac RAWy. Czy majac to wszystko na jednym dysku odczuje roznice w szybkosci pracy LR?
    Znalazlem pare testow, czy ktos potwierdzi?

http://helpx.adobe.com/lightroom/kb/...lightroom.html

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    według tego testu różnica między zdjęciami na HDD, a SDD, podczas gdy system, Lr i katalog jest na SDD wynosi ok. 5% (30s na 10 minut)
    na pewno lepiej trzymać zdjęcia, nad którymi aktualnie pracujesz na SDD, ale chyba da się to wykonać w tej konfiguracji
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    według tego testu różnica między zdjęciami na HDD, a SDD, podczas gdy system, Lr i katalog jest na SDD wynosi ok. 5% (30s na 10 minut)
    na pewno lepiej trzymać zdjęcia, nad którymi aktualnie pracujesz na SDD, ale chyba da się to wykonać w tej konfiguracji
    Cos mi sie wydaje ze wiecej korzysci z SSD mieliby uzytkownicy DPP, tam program pracuje na RAW-ach.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

???
    A na czym pracuje LR, przecież też na RAWach? CHyba, że myślisz o jakichś wewnętrznych mechanizmach, że DPP robi wprost na plikach RAW, a LR na podglądach, czy coś takiego...

Mógłbyś uściślić?

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    ???
    A na czym pracuje LR, przecież też na RAWach? CHyba, że myślisz o jakichś wewnętrznych mechanizmach, że DPP robi wprost na plikach RAW, a LR na podglądach, czy coś takiego...

Mógłbyś uściślić?
    LR pracuje na 'podgladach' z katalogu, DPP pracuje wprost na plikach RAW.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Acha, mówiłeś o wewnętrznym mechaniźmie. Dzięki za wyjaśnienie.

Strona 85 z 155 PierwszyPierwszy ... 3575838485868795135 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów