Strona 75 z 155 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 741 do 750 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Początki nałogu

Domyślnie

gadget_zary ja też tak miałem (opcja instalacji z menu i wyborem do LR/PSE/PS, wybrałem LR) i jakoś wyczaić nie mogę gdzie to się ukryło. Zadziałało natomiast to to w PSE.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy Zobacz posta
    Jest już wersja 4.1 RC 2.
    No jest ale co z tego, nadal eksport do jpg jest strasznie wolny, nie mówiąc o tworzeniu galerii flashowej

Coś już napisał Awatar 1982wojtek

Domyślnie

Po wywołaniu z rawa ok (10mb) w lr jpg waży ok 3 mb wszystkie funkcje przy eksporcie są na na 100%? Gdzie mogę szukać przyczyny?
    wszystko znaczy NIC!!!

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Domyślnie

1982wojtek a co w tym nie tak widzisz ?? Jpg w stosunku do rawa będzie mniejszy przeciez.

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

A mnie się coś popsuło po RC2. Pracuje na dwa monitory, i na tym do podglądu (Eizo S1921) wszystko szare, wyprane i nijakie, po eksporcie przy oglądaniu fotki w ACDSee, Windows Viewer, www wszystko jak należy, WB ok, kolory i kontrasty są. Ki diabeł? Nic nie zmieniałem a tu taka kiszka...
    I cyfra i analog...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    A mnie się coś popsuło po RC2. Pracuje na dwa monitory, i na tym do podglądu (Eizo S1921) wszystko szare, wyprane i nijakie, po eksporcie przy oglądaniu fotki w ACDSee, Windows Viewer, www wszystko jak należy, WB ok, kolory i kontrasty są. Ki diabeł? Nic nie zmieniałem a tu taka kiszka...
    a nie miales ostatnio automatycznej aktualizacji Catalystow (sterow do Radeona)?

na oko rzecz jest w ustawieniach profilu tego monitora. niestety, tej kuwety nie ogarniam i nie powiem jak to zrobic - profilaktycznie sam odmawiam update'u Catalystow, po tym jak raz stracilem ze 2 godziny na przywrocenie LR do normalnosci...
    www albo tez flickr

Domyślnie Lr4 RC2

Cytat Zamieszczone przez motoko Zobacz posta
    aktualizowałem Lr4 do RC2 i obyło się bez jakichkolwiek niespodzianek.
    Pracuję na 2 monitory (laptop + Nec) - MS Vista 32 bit. Kolory wyświetla prawidłowo. Zmiany w stosunku do Lr4 i Lr4 RC1 tylko pozytywne.
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Coś już napisał Awatar motoko
    Miasto
    Westquarter / Szkocja

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a nie miales ostatnio automatycznej aktualizacji Catalystow (sterow do Radeona)?

na oko rzecz jest w ustawieniach profilu tego monitora. niestety, tej kuwety nie ogarniam i nie powiem jak to zrobic - profilaktycznie sam odmawiam update'u Catalystow, po tym jak raz stracilem ze 2 godziny na przywrocenie LR do normalnosci...
    Z ostatnich aktualizacji to tylko ACR do mojego PS Elements. Ale za cholerę nie mogę odpalic Catalyst Center! Przyjdzie pożegnać się z Radkiem... Przełączę się później na zintegrowana i sprawdzę czy to coś da.
    I cyfra i analog...

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wrzucisz jakieś porównanie?
    Sorki, że dopiero teraz - rodzina mi się powiększyła i nie mam na nic czasu

Przykładowy crop z szuflady:

1. LR bez korekcji:
    http://img189.imageshack.us/img189/906/originalqa.jpg

2. LR z korekcją CA + defringing (amount 5 na 20 możliwych)http://img94.imageshack.us/img94/8964/defringedlr.jpg

3. DPP z DLO na 100% (oczywiście jest inna kolorystyka, bo obrabiane było tylko w LR):
    http://img155.imageshack.us/img155/5682/dloa.jpg

Oczywiście w LR można zwiększyć siłę korekcji usuwając praktycznie 100% obwódek. Przy dużych wartościach jednak korektor wnika coraz głębiej w okolice krawędzi i może powodować lokalnie drobne zmiany w kolorystyce. Jak zwykle, wszystko jest sprawą odpowiednio ustalonego kompromisu Tym niejmniej wyniki są bardzo zadowalające, zwłaszcza biorąc pod uwagę łatwość obsługi narzędzia.

regulamin pkt 9.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 18-05-2012 o 02:08
    Body, stałki, zoomik

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jest inna kolorystyka i na dpp tego fioletu nie ma prawie w ogóle więc trudno coś wyrokować.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 75 z 155 PierwszyPierwszy ... 2565737475767785125 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów