Strona 59 z 155 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 581 do 590 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Dokładnie. XMP mam włączone (jako backup), ale trzymam wszystko w jednym dużym katalogu. Dzięki temu mam historie zmian itd. Poza tym nigdy nie miałem problemu z katalogiem!

Ostatnio jednak głównie aparaty produkują mi DNG, a LR nie tworzy dla niego XMP z wiadomych przyczyn...

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Kurde, gdzie jest brightness i recovery w czwórce????
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Tam gdzie Highlights & Shadows
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Tyle czasu Adobe wbijało do głowy że Brightness jest skuteczniejsze niż Exposure, produkowali filmy, szkolenia, i jak już człowiek się do tego przyzwyczaił to okazuje się że w nowej wersji tego nie ma?
    hmmm

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Tyle czasu Adobe wbijało do głowy że Brightness jest skuteczniejsze niż Exposure, produkowali filmy, szkolenia, i jak już człowiek się do tego przyzwyczaił to okazuje się że w nowej wersji tego nie ma?
    hmmm
    Serio? Korzystam z Lightrooma jeszcze od czasów bet zupełnie najpierwszej wersji i suwak do jasności był _najrzadziej_ przeze mnie wykorzystywanym narzędziem do edycji obrazu.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Serio? Korzystam z Lightrooma jeszcze od czasów bet zupełnie najpierwszej wersji i suwak do jasności był _najrzadziej_ przeze mnie wykorzystywanym narzędziem do edycji obrazu.
    Serio, serio, tam gdzie histogram pozwalał jechałem najpierw ekspozycją, ale suwak brhtns mam najbardziej wytarty od używania.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    trzymam wszystko w jednym dużym katalogu. Dzięki temu mam historie zmian itd.
    A ja każdy osobny materiał robię Export as Catalog, bo nieczęsto wracam do już obrobionego materiału, a wydajność Lightrooma z małą liczbą zdjęć w katalogu cieszy.

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Też.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Serio, serio, tam gdzie histogram pozwalał jechałem najpierw ekspozycją, ale suwak brhtns mam najbardziej wytarty od używania.
    Ale wymyśliłeś to sam czy faktycznie Adobe podawał taką metodę? Nie chce mi się w to trochę wierzyć, ponieważ narzędzie do jasności jest odziedziczone po Photoshopie, gdzie w starszych wersjach nieodpowiednio użyte dość szybko prowadziło do utraty szczegółów w światłach i cieniach. Dopiero później (gdzieś koło CS2/CS3) zmienili to w taki sposób, że nawet zbyt silna korekcja nie powodowała utraty detali i w takiej wersji to trafiło do Lightrooma. Tak czy siak - mnie osobiście nie będzie go brakowało w nowym wydaniu LR4. Tę funkcjonalność łatwiej i lepiej zapewniają krzywe - szczególnie, że od LR3 można nimi sterować nie tylko parametrycznie, ale również za pomocą punktów kontrolnych.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto

Domyślnie

Serio, oglądałem filmy, czytałem w książkach. Były pokazy którą (jedynie) część histogramu przesuwał BRGS. Nie chodzi o metody bo tych jest zawsze kilka, ale sami to forsowali (łącznie z Mattem i Kelbym, którzy są w stałym związku z braćmi Knoll).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Serio, oglądałem filmy, czytałem w książkach. Były pokazy którą (jedynie) część histogramu przesuwał BRGS. Nie chodzi o metody bo tych jest zawsze kilka, ale sami to forsowali (łącznie z Mattem i Kelbym, którzy są w stałym związku z braćmi Knoll).
    Ja Kelby'emu z założenia nie wierzę :-) Zachowanie nieufności do jego tez sugerowałbym wszystkim czytającym jego poradniki.

Strona 59 z 155 PierwszyPierwszy ... 949575859606169109 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów