A u mnie beta wykrzaczyła się już przy pierwszej próbie korekty ekspozycji.
Jestem tak zszokowany, że chyba nie odważę się jej odpalić ponownie. Szkoda czasu![]()
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
ja też Brightness (i Contrast) super rzadko używałem. Aczkolwiek ostatnio do kilku zastosowań (zwłaszcza przy BW) to wręcz namiętnie...
Nie chce mi się ściągać LR4, ale czekam na pełną wersję już.
Aha - czy ja dobrze rozumiem, że nadal nie ma lokalnej zmiany DOWOLNEGO suwaka? Dodali tylko NR i WB?
I jeszcze pytanie co do upgrade. Mam oryginał zainstalowany. Kupuję upgrade i co dostaję? Ściągam pełną instalke z adobe.com i instaluje na starą wersje czy jak to się robi w świetle legalności?
Z tego co widziałem na filmiku, to lista suwaków pod pędzlem korekcyjnym urosła tak ze dwa razy - dodano między innymi suwak do usuwania mory. Pewnie nie ma tam wszystkich opcji dla korekcji całościowych, ale jest ich na pewno więcej niż było.
Na pełną wersję poczekasz pewnie jeszcze z pół roku :-)
Wywiad z Tomem Hogarty-Product Manager Lightroom w Adobe:
"We also aren’t supporting the ten-year old Windows XP operating system with this release. We’ve made changes in favor of committing resources to enhancing new features and capabilities. However, previous versions of Lightroom will continue to run on Windows XP."![]()
Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl
A beta LR4 wyświetla przypadkiem pliki psb czy nadal się to nie mieści w filozofii "jak wyświetla to ma edytować" bo jak rozumiem to ta filozofia blokuje wyświetlanie psb?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
doczytałem psd działa psb nie.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 10-01-2012 o 22:52 Powód: Automerged Doublepost
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Do pobrania na stronie Adobe - 400mb, ciągnie się szybko, jest tylko małe "ale"
Działa od Windowsa Vista w górę.