Strona 54 z 155 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Zablokowany

Domyślnie

Importuję za pomocą LR zdjęcia z karty na dysk w komputerze. Zapisuję w katalogach po dacie wykonania np. W katalogu 2011 są katalogi z miesiącami a w nich dni.
    Na dysku zewnętrznym zapisują się jednak w katalogch z datą w dniu ściągnięcia a nie datą wykonania. Co trzeba zmienić w ustawieniach aby zdjęcia katalogowały się tak samo?

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Bajej,
    a możesz napisać, jakich aplikacji używasz do podglądu finalnej fotografii? Jeżeli używana przez Ciebie aplikacja nie obsługująca profili kolorów, to należy się spodziewać, że będziesz widział różnice.

Jeżeli natomiast używasz czegoś, co poprawnie posługuje się profilami kolorów proponuję przyjrzeć się - podobnie jak kolega Lukas87 napisał - Twoim ustawieniom wyświetlania profili kolorów w monitorze. Domyślnie np. Windows 8 - profil kolorów RGB nie jest ustawiony.

Daj znać, czy sugestie na coś Cię naprowadziły...

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

G11,
    jeżeli podczas importu używasz opcji "Makea second copy to:" z menu "Import" Lightoom to muszę Cię zmartwić...

http://tinypic.com/r/10x5we1/5

Opcja ta służy do wykonywania tylko TYMCZASOWEJ kopii fotografi i póki co Adobe nie przewidziało opcji duplikowania układu folderów, nazwenictwa plików, meta-danych czy też ustawień z modułu "Develop". Stąd też brak oczekiwanych przez Ciebie dat, czyli pliki zapisaywane są z datą dnia importu.
    Ostatnio edytowane przez Giraff ; 17-12-2011 o 15:21 Powód: Automerged Doublepost
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Bywalec Awatar My Nick
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Czy jak kupię teraz to będę miał aktualizacje do końca ulepszania wersji 3 ?
    Canon EOS 400D Canon 17-55 f2,8 IS USM Canon 70-200 f2,8

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Tak..

Zablokowany

Domyślnie

Dzięki za odpowiedź Giraff. To co piszesz jest dziwne bo przed przeinstalowaniem systemu właśnie tak przez ponad rok zapisywało mi kopie na dysku zewnętrznym a teraz tylko po dacie zgrywania z karty.

Dopiero zaczyna Awatar Boobsoon

Domyślnie

Witajcie dawno nie było mnie na forum. Ale jak to się mowi - ' gdy trwoga to do Boga '
    Przejżalem forum w poszukiwaniu odpowiedzi na moj problem i co prawda zetknęlem sie z takim pytaniem , lecz nikt nie udzielił na nie odpowiedzi.
    Rzecz w tym , że nie widzę podglądu obrazów w Lr sprawdzałem wszelkie wersje zaczynające sie na 3.x. Jeśli chodzi o ten problem dzieje się to samo z siebie. Miałem już niegdyś ten problem , a rowiązaniem byl format. Teraz mam nowszy komputer , Lr do tej pory działał jak powinien. Przez jakiś czas nie odpalem programu aż wczoraj chciałem doszlifowac zdjęcia z wigilii a tu ZONK ! Kiedy wybieram zdjecia do importu widze ich podglad , miniaturki itd. Natomiast kiedy juz sie zaimportują widze tylko prostokąty z nazwami zdjęć, kiedy kliknę w miniaturke ładuje się podglad z tym ze szarego prostokąta.
    Jesli chodzi o inne programy to cs Bridge , photoshop , camera Raw działa prawidłowo przy tych samych plikach..

prosze niech znajdzie się ktoś mądry i powiem mi co mam z tym fantem zrobić .
    50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
    ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja bym spróbował nie trzymać całego archiwum w jednym katalogu Lightrooma (w sensie w jednym .lrcat), i starał się nie przenosić plików źródłowych w inne miejsca niż te, z których zostały zaimportowane do Lightrooma.

Domyślnie

Okej no można probować , ale co jeśli przed chwilą usunęlem Lr wyczyscilem wszystkiego jego foldery i zainstalowalem od nowa. Swieżo dodanych zdjęc także nie widzę ! ;(

Bywalec Awatar Giraff
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Boobsoon,
    * czy ta przypadłość dotyczy zarówno plików RAW jaki i JPEG?
    * kojarzysz, czy w między czasie - od odstatniego uruchomiania Lr - instalowałeś jakieś łatki np.: dla Camera RAW?

Swieżo dodanych zdjęc także nie widzę ! ;(
    ...to zdjęć czy miniatur (thumbails) nie widzisz?
    Ostatnio edytowane przez Giraff ; 27-12-2011 o 16:25
    Chcesz lepiej poznać Adobe Lightroom? Zapraszam > http://sekretylightroom.pl

Domyślnie

Tak tak , przypadłość tyczy sie zarówno jpgów jak i CR2 .
    Sprostuję koledze - widzę podglad zdjęć do momentu kliknięcia ' importuj' , następnie program mieli tam sobie i widze tylko miejsca w ktorych powinny być zdjecia oraz ich nazwe. Z tą łatką to bardzo dobre pytanie . Mozliwe jest ze aktualizowalem system, ale czy czy Camera Raw.. nie pamietam.
    Masz jakąs teorię ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dokladnie tak to wygląda.....

Uploaded with ImageShack.us
    Ostatnio edytowane przez Boobsoon ; 27-12-2011 o 16:41 Powód: Automerged Doublepost

Strona 54 z 155 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104154 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów