Jaki folder? Folder tam gdzie trzymasz RAWy? Klikasz myszą? Nie wiem jak działa Mac i wiem, że niektórzy jego posiadacze lekceważą znajomość swojego sprzętu, ale wejść do katalogu w którym mają zdjęcia chyba powinni potrafić.
Nie znalazłam na pierwszej 50 odpowiedzi na moje pytanie, a nie mem siły przez pozostałe posty przechodzić...
Mam taką dziwna sytuację: po eksporcie z Lightrooma z RAW do jpg, miniatura zdjęcia w folderze w przeglądarce Win 7 jest szara do połowy lub więcej. Po otworzeniu zdjęcia jest ok. Po kilku-kilkunastu próbach zdjęcie eksportuje się ok. Nie pomaga odświeżani podglądu, przenoszenie do innych folderów, itp. Ki czort?
Agnieszka
5dmk2, 40D, C17-55/2.8, C 50/1.8, C 85/1.8, C70-200/4L Samyang 8mm, 430EX, 580EX II
Pokombinuj (usuń) z thumbs.db w którym to Windows trzyma sobie miniaturki zdjęć. Możesz spróbować zrobić nowy folder i tam wrzucić zdjęcia i miniaturki powinny się wygenerować w Win7 na nowo.
WItam
Proste pytanie: czy mozna podlaczyc Canon 5d mkII do Lightroom w takiej opcji, aby po zrobieniu zdjecia - wyswietlalo sie ono od razu na ekranie laptopa? Czy mozliwe jest to tylko przy uzyciu Canon Utilites?
Jezeli jest opcja w LR to gdzie moge znalezc jakas krotka instrukcje?
Jezeli pytanie to padlo wczesniej, to przepraszam za dubel, ale jakos wyszukiwarka forumowa mi zamuliła![]()
WeddingPhoto.pl | MagicznySlub.pl | Slub360.pl | NiezwyklySlub.pl | Film-Slubny.pl | Foto-Slub.pl | FotoPodroz.pl | FotografSlubny.net.pl | Fotograf-Kielce.pl
po polskiemu to będzie:
plik / przechwytywanie obrazu / zacznij przechwytywanie obrazu
CMEHA - reszta to upgrade
Mam ja takie zapytanie, być może było ale nie rozumiem więc nadal drążę temat. Importuję zdjęcia, biorę pierwsze zdjęcie i ma ono w Develop/ camera calibration/ profil: Adobe Standard. Czy jest jakaś opcja aby wszystkie były np. z camera neutral?
Pisaliście coś o presetach podczas importu ale ja nie widzę żadnych możliwości dodania tam takiego presetu podczas importu.
Już znalazłem, czy tylko w taki sposób można to zrobić?
I jeszcze jedno czy ja powinienem poszukać profil mojego aparatu czy w LR3 jest już wszystko?
Ostatnio edytowane przez Kabu ; 16-09-2011 o 18:00
Dzięki Micles, rozumiem że chodzi o to tak?
A jak z profilami apartów jak ma się np 5D Mark II to trzeba poszukać i wgrać profil czy też ten dostępny typu Camera Natural jest z mojego aparatu?