Strona 30 z 155 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

... i nie słuchać takich, co mówią żeby wyłączyć plik wymiany
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    chciałbym widzieć po wciśnieciu skrótu "R" od razu mój format a nie oryginał,
    21 x 15 mam zrobione tak jak piszesz, ale przy kolejnym zdjęciu muszę za każdym razem rozwinąć zakładkę aby tak wykadrować, nie mogę tego kłódką zablokować na stałe,
    czyli krótko mówiąc:
    wciskam R i widzę moje ustawienie 21x15 bez dodatkowego klikania, da się?
    Preset z cropem 21x15 i podpięcie preseta w okienku Import, albo jak już zaimportowane, to na jednym zdjęciu zrobić w/w cropa i zrobić Synchronize Settings?

Bywalec Awatar teo5ooD
    Miasto
    Świdnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Zapewne chodzi o "Presents". Zakładka Develop i po lewej stronie pod "nawigatorem"
    A można to jakoś rozszerzyć o więcej przykładów niż jest w podstawie LR3?

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Preset z cropem 21x15 i podpięcie preseta w okienku Import, albo jak już zaimportowane, to na jednym zdjęciu zrobić w/w cropa i zrobić Synchronize Settings?
    właśnie o to mi chodziło!
    dzięki micles!
    takie to proste....:-)
    Heniek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez heniek Zobacz posta
    takie to proste....:-)
    A przecież Lightroom to nie jest aż taki rozbudowany program, by tuż po instalacji nie być w stanie przejrzeć wszystkich jego możliwości...

Spoko

Domyślnie

Wczoraj dokonałem zdumiewającego odkrycia - główną przyczyną niestabilności systemów windows jest pasjans.

Gram sobie w pasjansa a tu nagle... niebieski ekran i win sie posypał.

Oczywiście to co napisałem wyżej to żart ale miałem wczoraj poważne sypnięcie się wina i fartem uratowałem wszystko - nawet w trybie awaryjnym win zamykał się po 4min pracy.

Ale nie w tym rzecz, przeinstalowałem system, wszystko jest juz stabilne i ok.
    Wgrywam moją główną aplikację - Lr 3, aktualizuję do 3,4
    Dzisiaj zabieram się do zdjeć i co? I Lr chodzi jak bym miał 166MHz i 256mb ram.
    Lr jest oryginalny, zarejestrowany ni nie miałem z nim problemów, fakt jak miałem zapchany komputer działał rzeczywiście wolniej ale nie było aż tak tragicznie.

Podejrzewam że w ustawieniach samego programu coś trzeba zmienić ale wydaje mi się że wszystko ustawiłem tak jak było uprzednio.Komp po formacie więc też nie jest zapełniony ani przeciążony,programy w tle też wyłączone - preferuję minimalistyczny styl:brak dodatków do win,gadżetów itd.

Parametry komputera:
    AMD athlon dual core ql-60 1,9GHz
    ram: 2GB
    System: windows vista basic 32 bit
    karta graficzna: nVidia GeForce 8200M G

Proszę o pomoc w uwydatnieniu pracy Lr

Domyślnie

Na mój gust problemem jest zbyt mała ilość pamięci RAM. U mnie po wymianie na 3GB jest już całkiem spoko (świadomie tylko na 3, bo XP nie obsługuje więcej)
    Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bodzius Zobacz posta
    Na mój gust problemem jest zbyt mała ilość pamięci RAM. U mnie po wymianie na 3GB jest już całkiem spoko (świadomie tylko na 3, bo XP nie obsługuje więcej)
    wlasnie tylko jakim cudem wczesniej na 2GB ramu smigało ok?

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Panowie, Panie. Oto mam Pytanie. Co gdzie ustawic w LR zeby zdjecia w LR wygladaly tak samo jak po exporcie ? Teraz mam straszna roznice. Wszystko w sRGB. W LR widze np zaszumione szczegoly, ktore odszumiam do pewnego stopnia. Po exporcie mam ciemno-czarna papke w tym miejscu :\ LR laduje sobie jakis uproszczony podglad zdjec i na tym trzeba pracowac czy o co chodzi, bo nie mam juz pomyslu

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przy pracy w nie 1:1 pracujesz na "uproszczonym podglądzie zdjęć". Jak klikniesz LPM na zdjęciu to przechodzisz w widok 1:1 i tam powinieneś ujrzeć dokładnie to co po eksporcie.

Strona 30 z 155 PierwszyPierwszy ... 2028293031324080130 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów