... i nie słuchać takich, co mówią żeby wyłączyć plik wymiany![]()
... i nie słuchać takich, co mówią żeby wyłączyć plik wymiany![]()
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Wczoraj dokonałem zdumiewającego odkrycia - główną przyczyną niestabilności systemów windows jest pasjans.
Gram sobie w pasjansa a tu nagle... niebieski ekran i win sie posypał.
Oczywiście to co napisałem wyżej to żart ale miałem wczoraj poważne sypnięcie się wina i fartem uratowałem wszystko - nawet w trybie awaryjnym win zamykał się po 4min pracy.
Ale nie w tym rzecz, przeinstalowałem system, wszystko jest juz stabilne i ok.
Wgrywam moją główną aplikację - Lr 3, aktualizuję do 3,4
Dzisiaj zabieram się do zdjeć i co? I Lr chodzi jak bym miał 166MHz i 256mb ram.
Lr jest oryginalny, zarejestrowany ni nie miałem z nim problemów, fakt jak miałem zapchany komputer działał rzeczywiście wolniej ale nie było aż tak tragicznie.
Podejrzewam że w ustawieniach samego programu coś trzeba zmienić ale wydaje mi się że wszystko ustawiłem tak jak było uprzednio.Komp po formacie więc też nie jest zapełniony ani przeciążony,programy w tle też wyłączone - preferuję minimalistyczny styl:brak dodatków do win,gadżetów itd.
Parametry komputera:
AMD athlon dual core ql-60 1,9GHz
ram: 2GB
System: windows vista basic 32 bit
karta graficzna: nVidia GeForce 8200M G
Proszę o pomoc w uwydatnieniu pracy Lr
Na mój gust problemem jest zbyt mała ilość pamięci RAM. U mnie po wymianie na 3GB jest już całkiem spoko (świadomie tylko na 3, bo XP nie obsługuje więcej)
Canon 60D || EF 35mm f/1.4 L || SPEEDLITE 580EX
Panowie, Panie. Oto mam Pytanie. Co gdzie ustawic w LR zeby zdjecia w LR wygladaly tak samo jak po exporcie ? Teraz mam straszna roznice. Wszystko w sRGB. W LR widze np zaszumione szczegoly, ktore odszumiam do pewnego stopnia. Po exporcie mam ciemno-czarna papke w tym miejscu :\ LR laduje sobie jakis uproszczony podglad zdjec i na tym trzeba pracowac czy o co chodzi, bo nie mam juz pomyslu![]()
Przy pracy w nie 1:1 pracujesz na "uproszczonym podglądzie zdjęć". Jak klikniesz LPM na zdjęciu to przechodzisz w widok 1:1 i tam powinieneś ujrzeć dokładnie to co po eksporcie.