Strona 23 z 155 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Witam. Obecnie zastanawiam się nad przejściem na LR, dotej pory korzystałem z ACR z PSE 6 i było fajnie, ale ten ACR jest troszkę za skromny. Aktualnie mam triala LR 3 i testuję, w sumie wrażenie bardzo korzystne, pytania do zawansowanych użytkowników pojawią się później. Traz mam jedno, tak z czystej ciekawości, czy coś wiadomo o ew. nowej wersji LR nazwijmy sobie 4.0 ?

Dopiero zaczyna Awatar Feudos

Domyślnie

Mam problem z Light roomem.
    Po załadowaniu zdjęć, mam same szare ikonki.

Pewnie jakaś błahostka, ale w Lightroomie jestem newbie, help!

http://img35.imageshack.us/img35/4194/beztytuuyzm.jpg
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 23-07-2011 o 17:31
    Set: 400D, 18-55mm, 50mm, 8mm

All in all you're just another brick in the wall..

Domyślnie

odśwież katalog w LR, pewnie przeniosłeś zdjęcia w inny folder lub zmieniłeś ich nazwy
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Regis Zobacz posta
    Witam. Obecnie zastanawiam się nad przejściem na LR, dotej pory korzystałem z ACR z PSE 6 i było fajnie, ale ten ACR jest troszkę za skromny. Aktualnie mam triala LR 3 i testuję, w sumie wrażenie bardzo korzystne, pytania do zawansowanych użytkowników pojawią się później. Traz mam jedno, tak z czystej ciekawości, czy coś wiadomo o ew. nowej wersji LR nazwijmy sobie 4.0 ?
    LR to ACR tylko w innej oprawie graficznej + katalog do zarządzania zbiorem zdjęć. Możliwości obróbki zdjęć są identyczne i jakość jest identyczna bo to ten sam silnik graficzny.
    Ostatnio edytowane przez m-a-r ; 23-07-2011 o 21:05 Powód: Automerged Doublepost
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m-a-r Zobacz posta
    Możliwości obróbki zdjęć są identyczne i jakość jest identyczna bo to ten sam silnik graficzny.
    Nie do końca, PSE ma okrojoną wersję ACR.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

aktualna wersja ACR jest taka sama jak akutalna wersja LR. Jeśli masz PSE 6 to porównaj to do LR 2 - będzie to samo. Jeśli porownujesz starą wersję ACR z PSE 6 do LR 3 to jest to porównywanie poprzedniej generacji z nową nie ma sensu.
    W fotografii najważniejsze jest światło.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m-a-r Zobacz posta
    aktualna wersja ACR jest taka sama jak akutalna wersja LR. Jeśli masz PSE 6 to porównaj to do LR 2 - będzie to samo. Jeśli porownujesz starą wersję ACR z PSE 6 do LR 3 to jest to porównywanie poprzedniej generacji z nową nie ma sensu.
    Porównuję najnowsze PSE 9. Tam po prostu ACR jest specjalnie okrojony, zobacz na ilość zakładek:

A to nie są wszystkie różnice...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Powodem, dla którego zacząłem rozważać przejście z ACR w PSE na LR 3 jest właśnie to, że w PSE ACR jest okrojony i najzwyczajniej w świecie kilku narzędzi mi brakuje. Miałem też okres korzystania z dużego PS i tamtego ACR, więc mam porównanie. Jednak z uwagi, że mam wyłącznie legalne programy, dużego PS nie kupię, natomiast LR 3 mogę, mieści się w budżecie. Zastanawiam się tylko nad tym czy, skoro premiera obecnej wersji LR odbyła się rok temu, kiedy może wejść wersja następna, czyli LR 4.0?. Natomiast odpowiadając na rozważania szanownych forumowiczów, PSE 6 a wiec ACR z nim związany, jeśli wymienię to w dalszej przyszłości i mimo tego taki ACR wciąż będzie okrojony. A ja właśnie możliwości obróbki na poziomie RAW chciałbym zwiększyć.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Patrząc na to, że LR2 był wypuszczony w 2008 roku, to raczej nie aż tak szybko. Poza tym upgrade do LR4 będzuesz miał za 1/3 ceny więc moim zdaniem nie ma co czekać.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Takie pytanko z ciekawości. Jeżeli importuje JPGa do katalogu i coś na nim robię, to oryginał pozostaje nie naruszony. Zmiany są zapisywane gdzie? W pliku katalogu tak?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

W bazie Lightrooma i/lub w metadanych XMP, osadzonych w oryginalnym pliku lub w pliku .xmp zapisanym w tym samym folderze co oryginał.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Strona 23 z 155 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów