Strona 142 z 155 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 411 do 1 420 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Bywalec Awatar mateu-sz

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

pytanie z innej beczki . Gdzie najlepiej kupic LR ? pewne źródło polska wersja językowa....

Z pamiętnika użytkownika:
    Mając dotąd LR 5.7 zakupiłem sobie roczny pakiet CC dla foto... Panel CC od razu zmienił przycisk przy Lightroomie z ZAINSTALUJ na UAKTUALNIJ, zanim jednak kliknąłem, wszedłem w ustawienia i pozostawiłem odznaczoną opcję usuwania poprzedniej wersji, bo przecież nigdy nic nie wiadomo, pamiętajcie o tym!
    Ale program migrował bez żadnych problemów, presety, układ folderów, itd. - wszystko pozostało bez zmian jak w piątce!
    #niemaźletodobrze

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez mateu-sz Zobacz posta
    pytanie z innej beczki . Gdzie najlepiej kupic LR ? pewne źródło polska wersja językowa....
    Program do cyfrowej obróbki zdjęć | Wersja próbna Adobe Photoshop Lightroom CC - link po lewo, tam gdzie jest cena 134,07 € albo ADOBE - dla firm - Lightroom :: Sklep Graficzne.pl

Lightroom jest tylko w języku angielskim, spolszczenie jest nieoficjalne:

http://www.roberturbanski.pl/lightroom-po-polsku/

Spolszczenie działa tylko do wersji 6 z nią włącznie, nie działa po aktualizacjach do wyższych wersji (aktualna to 6.6). Nie mam pojęcia w jakiej wersji sprzedaje bezpośrednio Adobe, czy w gołej 6 czy już w najnowszej 6.6.

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

w zasadzie nie wiem czy sie nie osmiesze ale....
    kupilem jakis czas temu lr 6 na komputer stacjonarny (osx), obcenie dokupilem sobie laptopa, rowniez osx. czy moge uzywac lr na dwoch komputerach?
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Tak możesz
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Tak możesz
    Jednocześnie?
    Onegdaj było tak, że można było zainstalować na dwóch maszynach, ale pracować (w tym samym czasie) tylko na jednym.
    Zmieniło się coś?
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Kolega pyta czy może używać na dwóch komputerach, tego licencja nie zabrania. Trochę ciężko pracować jednocześnie na dwóch komputerach ;-)
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Jednej osobie może i ciężko... ale np. byli tacy co kombinowali kupić jedną lic. na dwóch.
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Dzień dobry,

mam LR 5.7 i Win 7 Home i musiałem przeinstalować system. Po podłączeniu aparatu (Canon 50D) przez kabel USB do kompa, LR nie importuje plików RAW z aparatu tak jakby ich nie widział. Pliki jpg importuje z aparatu normalnie. Kiedy plik RAW z aparatu przegram na HDD lub dysk zew. to LR je "widzi" i importuje.

Mam wrażenie, że podczas reinstalacji czegoś nie odklikałem albo odklikałem za dużo. Przed reinstalką dało się zaimportować pliki RAW bezpośrednio z aparatu i skopiować je na dysk. Czy ktoś może pomóc?

Dziękuje

Cześć ,
    smart collections czy ktoś jest w stanie mi pomóc , niechcący stworzyłem kolekcję, które powodują zapętlenie i tym samym nie jestem w stanie pracować w LR, nie ma też szans (prawo klik ) by usunąć stworzone kolekcję. Ktoś coś ? bo mnie za chwilę coś trafi. Zmieniłem główny katalog licząc że nie znajdując zdjęć pozwoli na wykasowanie tych że. Zakładam że reinstall LR nie pomoże gdyż smart collections zapisane są w katalogu i zapamiętywane (sprawdzalem otwierajac zawartość pod LR6 tam też nie mogłem tego usunąć...
    Proszę o jakieś hinty...

Strona 142 z 155 PierwszyPierwszy ... 4292132140141142143144152 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów