pytanie z innej beczki . Gdzie najlepiej kupic LR ? pewne źródło polska wersja językowa....
pytanie z innej beczki . Gdzie najlepiej kupic LR ? pewne źródło polska wersja językowa....
Z pamiętnika użytkownika:
Mając dotąd LR 5.7 zakupiłem sobie roczny pakiet CC dla foto... Panel CC od razu zmienił przycisk przy Lightroomie z ZAINSTALUJ na UAKTUALNIJ, zanim jednak kliknąłem, wszedłem w ustawienia i pozostawiłem odznaczoną opcję usuwania poprzedniej wersji, bo przecież nigdy nic nie wiadomo, pamiętajcie o tym!
Ale program migrował bez żadnych problemów, presety, układ folderów, itd. - wszystko pozostało bez zmian jak w piątce!
#niemaźletodobrze
Program do cyfrowej obróbki zdjęć | Wersja próbna Adobe Photoshop Lightroom CC - link po lewo, tam gdzie jest cena 134,07 € albo ADOBE - dla firm - Lightroom :: Sklep Graficzne.pl
Lightroom jest tylko w języku angielskim, spolszczenie jest nieoficjalne:
http://www.roberturbanski.pl/lightroom-po-polsku/
Spolszczenie działa tylko do wersji 6 z nią włącznie, nie działa po aktualizacjach do wyższych wersji (aktualna to 6.6). Nie mam pojęcia w jakiej wersji sprzedaje bezpośrednio Adobe, czy w gołej 6 czy już w najnowszej 6.6.
w zasadzie nie wiem czy sie nie osmiesze ale....
kupilem jakis czas temu lr 6 na komputer stacjonarny (osx), obcenie dokupilem sobie laptopa, rowniez osx. czy moge uzywac lr na dwoch komputerach?
6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II
Tak możesz
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Kolega pyta czy może używać na dwóch komputerach, tego licencja nie zabrania. Trochę ciężko pracować jednocześnie na dwóch komputerach ;-)
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Jednej osobie może i ciężko... ale np. byli tacy co kombinowali kupić jedną lic. na dwóch.
...sprzętu kupa, tyko fotograf d...
Dzień dobry,
mam LR 5.7 i Win 7 Home i musiałem przeinstalować system. Po podłączeniu aparatu (Canon 50D) przez kabel USB do kompa, LR nie importuje plików RAW z aparatu tak jakby ich nie widział. Pliki jpg importuje z aparatu normalnie. Kiedy plik RAW z aparatu przegram na HDD lub dysk zew. to LR je "widzi" i importuje.
Mam wrażenie, że podczas reinstalacji czegoś nie odklikałem albo odklikałem za dużo. Przed reinstalką dało się zaimportować pliki RAW bezpośrednio z aparatu i skopiować je na dysk. Czy ktoś może pomóc?
Dziękuje
Cześć ,
smart collections czy ktoś jest w stanie mi pomóc , niechcący stworzyłem kolekcję, które powodują zapętlenie i tym samym nie jestem w stanie pracować w LR, nie ma też szans (prawo klik ) by usunąć stworzone kolekcję. Ktoś coś ? bo mnie za chwilę coś trafi. Zmieniłem główny katalog licząc że nie znajdując zdjęć pozwoli na wykasowanie tych że. Zakładam że reinstall LR nie pomoże gdyż smart collections zapisane są w katalogu i zapamiętywane (sprawdzalem otwierajac zawartość pod LR6 tam też nie mogłem tego usunąć...
Proszę o jakieś hinty...