Cytat Zamieszczone przez radiki Zobacz posta
Jest, zawsze tak kopiuję z karty, ale działa też z folderem na kompie. Skorzystaj z FastStone, kliknij w ikonkę aparatu (import z karty), jako ścieżkę podaj katalog na kompie i określ katalog docelowy. W opcjach daj utwórz katalog Rok/Data. I będziesz miał to co chcesz.
Zawsze wolę mieć kopie swoich plików w razie czego w normalnej strukturze katalogów, obok i oprócz magicznego rozwiązania Lightrooma.
Fakt, wszystko działa, ale niestety nie do końca o to mi chodziło, bo FastStone kopiuje te zdjęcia, a mi zależy, żeby zamiast normalnych kopii były jedynie skróty. Chodzi o to, żebym nie musiał robić bezsensownej kopii 500GB danych, lecz jedynie kilka MB, które zajmą, nie ważące praktycznie nic, skróty.

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
Trochę na około i wymaga osobnego narzędzia. Można to zrobić samym LR.
Robisz import, klikasz u góry opcję "Copy", następnie po prawej w częście "Destination" wskazujesz filder docelowy i wybierasz opcję Organize by date. W polu "Date format" wybierasz odpowiedni format daty (np. 2015/2015-08-20) i importujesz.
Nie chcę importować, bo mam już wszystko na dysku, tylko zrobić tą operację ze zdjęć już zaimportowanych. A LR nie chce mi na to pozwolić, bo już te zdjęcia widzi w swoich bibliotekach