Strona 128 z 155 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 271 do 1 280 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Coś już napisał Awatar Goranick
    Miasto
    Bielsko

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Sandiski sa podrabiane - na jedynie słusznym portalu aukcyjnym można kupić podróby w dobrej cenie
    Akurat ja kupiłem w MM razem z body, ale kto to wie...?
    ...sprzętu kupa, tyko fotograf d...

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

W module develop przchodzac do kolejnego zdjecia i po wyrenderowaniu podgladow 1:1, otrzymuje natychmiast ostry obraz a po sekundzie aktywne suwaki korekcji. Dokladnie w momencie gdy suwaki staja sie aktywne na kolejna sekunde trace ostrosc a obraz wyglada jakby za mgla, po czym wraca do normalnosci. Czy ktos sie domysla co moze byc przyczyna? Wspomne ze nie zmienilem wielkosci rawow czy dysku, a wczesniej nie mialem tego problemu. Myslicie z problem lezy po stronie programu czy komputera?

Początki nałogu Awatar cohontes
    Miasto
    .

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Sandiski sa podrabiane - na jedynie słusznym portalu aukcyjnym można kupić podróby w dobrej cenie. Złóż reklamację - może coś z tego będzie. Teoretycznie masz dożywotnią gwarancję, o ile numer seryjny jest ok..
    Mam garść Sandisków, z żadnym do tej pory nie było problemów. Kilka lat temu kupiłem podróbkę SD "Ultra" na portalu aukcyjnym, a "identyczną" kupił mi brat z oficjalnej dystrybucji sporo drożej. Różnica była taka, że ta tania zatrzymywała się po pół minuty przy nagrywaniu video lustrzanką..
    Wyglada to na jakis wybitny spadek wydajnosci?

Sent from my iPad using Tapatalk
    5D | R6 | EF 16-35MM F/4L IS USM | EF 40MM F/2.8 STM | RF 50MM F/1.8 STM | EF 135MM F/2L USM | RF 70-200MM F/4L IS USM
    X-T30 | XF 18-55 mm f/2.8-4.0 R | XF 35 mm f/1.4 R | XF 56 mm f/1.2 R |

Początki nałogu Awatar homesicalien

Jakie macie metody usuwania CA i innych kolorowych obwódek wokół ciemnych obiektów na jasnym tle? Jest checkbox, cztery suwaki. Próbuję improwizować. Czasem wychodzi, czasem nie. Czasem też w ten sposób niechcący zdejmuję kolor z kolorowych ciuchów. Co robić?

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    Jakie macie metody usuwania CA i innych kolorowych obwódek wokół ciemnych obiektów na jasnym tle? Jest checkbox, cztery suwaki. Próbuję improwizować. Czasem wychodzi, czasem nie. Czasem też w ten sposób niechcący zdejmuję kolor z kolorowych ciuchów. Co robić?
    A pipetę od czego masz?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał Awatar tomicher

witam panowie

Mam problem z LR4

W zakładce Library, w kolumnie Folders mam a raczej miałem dwa dyski. Ten na którym trzymałem z 95% (jakieś 400gb) już obrobionych zdjęć, jakimś cudem nadkliknąłem "remove" myszką. Dysk i wszystkie zdjęcia przygotowane do użycia zniknęły. Na dysku są dalej oczywiście ale nie ma ich w podglądzie LR.
    Staram się klinąć ctrl+z i nic, zero reakcji. Nie przywraca do stanu sprzed tej mojej głupoty.

LR nie wyłączałem do teraz.

Jak to przywrócić ? Narazie jestem blady jak moje białe biurko.
    Ostatnio edytowane przez tomicher ; 09-11-2013 o 13:49

Początki nałogu Awatar ExploRa
    Miasto
    Koszalin/Brd

Cytat Zamieszczone przez tomicher Zobacz posta
    witam panowie

Mam problem z LR4

W zakładce Library, w kolumnie Folders mam a raczej miałem dwa dyski. Ten na którym trzymałem z 95% (jakieś 400gb) już obrobionych zdjęć, jakimś cudem nadkliknąłem "remove" myszką. Dysk i wszystkie zdjęcia przygotowane do użycia zniknęły. Na dysku są dalej oczywiście ale nie ma ich w podglądzie LR.
    Staram się klinąć ctrl+z i nic, zero reakcji. Nie przywraca do stanu sprzed tej mojej głupoty.

LR nie wyłączałem do teraz.

Jak to przywrócić ? Narazie jestem blady jak moje białe biurko.
    Jeżeli nie masz zrobionych plików .xmp z ustawieniami i zrobiłeś REMOVE, to raczej marne szanse na przywrócenie tego stanu... Chyba, że robiłeś backup...
    ALE CTRL+Z przywraca opcje REMOVE... Wybrałeś opcje myszką ? Czasem po wciśnięciu SHIFT+CTRL nie działa...

Coś już napisał Awatar tomicher

Nie przywraca ani z klawiszy ani z myszki.

Co więcej zauważyłem że ponad 3 000 rawów widzę ale nie w okienku "Folders" poukładane w tematyczne katalogi, a w okienku "Catalog" w linijce "All Photographs" widzę je wtedy obrobione wszystkie w jednym miejscu, bez dojścia do folderów.

Czyli on te zdjęcia pamięta ale wyrzucił z zakładki folders i nie potrafię ich zobaczyć tam ponownie.

Miasto
    Elbląg

kliknij Library > synchronize folder

Początki nałogu Awatar homesicalien

Mam presety korzystające z profilu zależnie od aparatu. Kiedy aparat jest wykrywany, w camera calibration pojawiają się w liście pozycje dostępne dla danego aparatu. W bazie jest profil dla Samsunga NX1000, nie ma natomiast dla NX1100, który jest właściwie tym samym aparatem. W rezultacie preset ustawia suwaki, a próba zastosowania adekwatnego profilu nie udaje się, pozostaje więc na adobe standard.
    Czy jest jakiś sposób, by Lightroom wziął NX1100 za NX1000?

Strona 128 z 155 PierwszyPierwszy ... 2878118126127128129130138 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów