Czy miewacie taki problem, że przy importowaniu do LR3 większej ilości zdjęć pomimo zaznaczenia opcji "check all" LR losowo nie importuje pewnej grupy zdjęć (przeważnie sąsiadujących ze sobą)?
Zdarzyło mi się to już 3 raz.
Zdjęcia nie są ani mniejsze, ani większe, ani w żaden sposób "inne" od tych, które poprawnie zaimportował.
Komputer jest mocny, nic nie rzęzi, a LR nie wysyła komunikatu że brakuje mu czegokolwiek.
po prostu - ma katalog z np. 500zdjęciami (tak, wiem, masa) a importuje 470 i trzeba wyszukać te, które pominął :neutral:
Jak temu zaradzić?
Quail, dzięki. To może być to. Zaznaczyłam ta opcję przy okazji walki z innym problememA importuję z twardego dysku.
Teraz lecimy na urlop ale przy następnym imporcie sprawdzę czy to rzeczywiście nie była przyczyna.
Jak zaimportować zdjęcia przy korzystaniu z dysku zewnętrznego do LR 3?
Tzn zaimportować potrafię ,niestety po podłączeniu tego samego dysku zewnętrzego np. za kilka dni LR nie widzi tych zdjęć informując "The file named"IMG ...... is offline or missing" o co chodzi,może muszę to jakoś inaczej importować?
450D,EF-S 17-55 IS USM,EF-S 18-55 IS,EF 28-135 IS USM
Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w LR2 włącza/wyłącza się button od adjustment brush ? Podejrzewam, że niechcący wcisnąłem klawisz, który za to odpowiada i po zakończeniu edycji zdjęcia zmiany są zachowane, jednak button znika i ponownej edycji na tej samej masce zrobić już nie mogę.
Poniżej zamieszczam zdjęcia, aby wiadomo było o co mi chodzi
Z góry dziękuję za pomoc.
Nie wiem czy dokładnie o to Ci chodzi,ale spróbuj przypisać inna literę dysku w systemowym Menedżerze dysków najlepiej na taką której system raczej sam nie przypisze np: T lub S itp.
Po w/w będziesz musiał znaleźć Twój folder w bibliotece na "nowym" dysku klikając PPM -> "Find missing folder" i podać ścieżkę dostępu
Po każdorazowym podłączeniu dysku zewnętrznego LR bez problemów powinien znajdować Twój dysk/ foldery