Strona 109 z 155 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 081 do 1 090 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Uzależniony

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Jeżeli istnieje logiczna zależność to możesz użyć filtra. Dlaczego co drugie zdjęcie chcesz zaznaczyć?

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Cytat Zamieszczone przez rOOmak Zobacz posta
    Jeżeli istnieje logiczna zależność to możesz użyć filtra. Dlaczego co drugie zdjęcie chcesz zaznaczyć?
    Co masz na mysli piszac logiczna zaleznosc? Zrobilem tysiac zdjec, wybralem z tego 500 najlepszych i co drugie ma byc BW. Co drugie zdjecie z wybranych ma byc BW bo tak sobie zyczy klient..

--- Kolejny post ---

Czy ktos uzywa skrotow klawiaturowych programu Paddy? https://sites.google.com/site/dorfl68/ Fajny program ale za nic nie moge sie pozbyc wyswietlania dokonywania zmian na srodku monitora, czy da sie to jakos przeniesc czy wogole wylaczyc ?

Uzależniony

Możesz użyć opcji painter i "zamalować" flagami albo kolorem co drugą kolumnę. Upewnij się że masz parzystą liczbę kolumn i jeżeli nie to zmień rozmiar thumbnails.

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Możesz użyć opcji painter i "zamalować" flagami albo kolorem co drugą kolumnę. Upewnij się że masz parzystą liczbę kolumn i jeżeli nie to zmień rozmiar thumbnails.
    Super sprawa, dziekuje bardzo a podsuniecie pomyslu!!!

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez wagteil Zobacz posta
    Czy ktos ma patent na zaznacznie z automatu co drugiego (np. w grid) zdjecia w folderze LR?
    Potrzebuje co drugie zdjecie zrobic w B&W. Do tej pory otwieram folder w eksplorerze, zaznaczam jedna z dwoch kolum i przenosze do innego katalogu gdzie dopiero zmieniam na BW. Problem polega na tym ze musze na nowo renderowac podgladuy 1-1 co juz wczesniej robilem przed selekcja, te previews niestety sie nie chce przeniesc razem z plikami przenoszonymi w eksplorerze.
    czy te zdjęcia to kopie wirtualne może?
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec
    Miasto
    Hatboro/Wroclaw

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    czy te zdjęcia to kopie wirtualne może?
    Nie wie co to sa wirtualne kopie, mialem na mysli RAW-y w bibliotece LR.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Tak jak odpowiedział Kuba1. Jedyny ratunek w przypadku totalnego uszkodzenia dysku jest kopia zapasowa. Kopię zapasową robi się niezależnie od programów zainstalowanych na dysku.
    Zmiany w plikach są zapisywane w "katalogu" lightroom i/lub plikach .xmp które są zapisywane w tym samym katalogu co oryginalne zdjęcia.
    W ustawieniach programu możesz zmienić gdzie będzie się znajdował "katalog" i czy pliki .xmp będą używane czy nie.
    Gdy robisz kopie bezpieczeństwa musisz zrobić kopie katalogu.
    Ja używam plików .xmp i gdy robię kopię folderu ze zdjęciami mam pewność że mam zachowane wszystkie zmiany, flagi, gwiazdki itp.
    A ja mam w edit/catalog settings/metadata zaznaczone żeby automatycznie zapisywał zmiany do plików xmp i mimo to nie widzę żadnych dodatkowych plików w katalogu ze zdjęciami. Chciałbym robić back-up wszystkich ustawień z LR, ale nie mam jak. Co robię nie tak? Pracuję na DNG.

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

DNG ma zaszyte w sobie informacje o obróbce. XMP używa sie tylko przy nieprzekonwertowanych rawach.
    Marki trzy.

Witam
    Pytanie: czy u Was LR 4.2 pożera podczas operacji całego procka, tzn u mnie jak wykonuje obróbkę to procek jedzie na 100% myszka zacina i ogólnie cały program tnie, dochodzi do tego, że nie mogę słuchać radia bo strasznie przerywa. Nie mam co prawda procka najmłodszego ale (Athlon 64 X2 6000+) czy to może być wina samego procka, czy tak to już jest. Jak to sie ma u Was?
    dzieki i pozdrawiam
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez oszczepnik Zobacz posta
    Witam
    Pytanie: czy u Was LR 4.2 pożera podczas operacji całego procka, tzn u mnie jak wykonuje obróbkę to procek jedzie na 100% myszka zacina i ogólnie cały program tnie, dochodzi do tego, że nie mogę słuchać radia bo strasznie przerywa. Nie mam co prawda procka najmłodszego ale (Athlon 64 X2 6000+) czy to może być wina samego procka, czy tak to już jest. Jak to sie ma u Was?
    dzieki i pozdrawiam
    To ja się podłączę: są jakieś zabiegi, dzięki którym da sie to wszystko wykonywać w czasie rzeczywistym jak w 3.6 bez wymieniania komputera? Denerwują mnie te półsekundowe opóźnienia
    Jarek

Strona 109 z 155 PierwszyPierwszy ... 95999107108109110111119 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów