Strona 106 z 155 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 051 do 1 060 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Dopiero zaczyna Awatar Chtiej

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Panowie pomóżcie, nie działa mi w LR funkcja przycisków do zmiany rozmiaru pędzla (nawiasy kwadratowe) i powiększenia ('alt + =' oraz 'alt + -'). Pozostałe skróty działają tak jak powinny. Czy jest możliwość zresetowania ustawień do fabrycznych lub przypisania z powrotem w/w funkcji?

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Kurde, dlaczego zabrali fill light w nowym procesie w lr4 ?!
    Wszystko ładnie pięknie ale nowymi suwaczkami bez pomocy krzywej w żaden sposób nie mogę osiągnąć efektu jak z fill light...
    Ostatnio edytowane przez KUBAwo ; 01-10-2012 o 13:15
    5D, 15-30 3.5-4.5, 28 1.8, 50 1.4, 85 1.8, 180 2.8

Awatar Argawen
    Miasto
    Warszawa

Zmień sobie w develop\camera kalibration\ process na 2010 i będziesz miał po staremu.
    Pozdrawiam.
    Pentax + trochę dodatków.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Kurde, dlaczego zabrali fill light w nowym procesie w lr4 ?!
    Wszystko ładnie pięknie ale nowymi suwaczkami bez pomocy krzywej w żaden sposób nie mogę osiągnąć efektu jak z fill light...
    Osiągniesz, tylko potrenuj. Suwak "Shadows" teraz pełni tę funkcję. Po czasie Ci się spodoba nowy proces .

Miasto
    W-WA

No to to wiem
    Tylko sam proces 2012 mi się podoba i suwaczki też tylko czemu akurat fill light zabrali

Cytat Zamieszczone przez Chtiej Zobacz posta
    Panowie pomóżcie, nie działa mi w LR funkcja przycisków do zmiany rozmiaru pędzla (nawiasy kwadratowe) i powiększenia ('alt + =' oraz 'alt + -'). Pozostałe skróty działają tak jak powinny. Czy jest możliwość zresetowania ustawień do fabrycznych lub przypisania z powrotem w/w funkcji?
    a czy używasz tłumaczenia Lightrooma czy oryginalnej wersji (tak jak zaraz po instalacji, gdzie domyślnym językiem jest English).
    Jeśli tłumaczenia, to zmień przypisania klawiszy w pliku "TranslatedStrings.txt" znajdującym się w katalogu Resurces > pl (jeśli polski). Tłumaczenie od Wimalu zmienia powiększenie pędzla z nawiasów [] na "przecinek i kropka ,. "(podobnie jest chyba w innych językach, np DE).
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Miasto
    W-WA

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Osiągniesz, tylko potrenuj. Suwak "Shadows" teraz pełni tę funkcję. Po czasie Ci się spodoba nowy proces .
    Niby spełnia a niby nie...Shadows nie rusza tak bardzo średnich tonów jak fill light które było zdecydowanie bardziej agresywne.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    Niby spełnia a niby nie...Shadows nie rusza tak bardzo średnich tonów jak fill light które było zdecydowanie bardziej agresywne.
    Noo, trzeba to zgrać z suwakami "Highlights" i "Exposure" (które teraz działa jak "brightness" w procesie 2010). Tzn. ja do tej pory używałem ACR'a (na procesie 2010) i też przyzwyczaiłem się do starych suwaków, a LR zakupiłem dopiero 4, ale uważam że proces 2012 daje dużo lepszą możliwość kształtowania histogramu. Dla mnie ciekawą nowością jest możliwość chwytania i przeciągania myszką bezpośrednio histogramu, w ACR tego nie miałem.

Dopiero zaczyna Awatar Chtiej

Cytat Zamieszczone przez vaas Zobacz posta
    a czy używasz tłumaczenia Lightrooma czy oryginalnej wersji (tak jak zaraz po instalacji, gdzie domyślnym językiem jest English).
    Jeśli tłumaczenia, to zmień przypisania klawiszy w pliku "TranslatedStrings.txt" znajdującym się w katalogu Resurces > pl (jeśli polski). Tłumaczenie od Wimalu zmienia powiększenie pędzla z nawiasów [] na "przecinek i kropka ,. "(podobnie jest chyba w innych językach, np DE).
    Dzięki, co prawda nie znalazłem pozycji przypisania w "TranslateStrings.txt" ale zmieniłem na język angielski i pomogło.

Instalował już ktoś wersję 4.2 (finalną)?
    Adobe Community: Lightroom 4.2 is now available
    Ciekaw jestem Waszych opinii o wydajności...
    Ostatnio edytowane przez vaas ; 03-10-2012 o 15:02
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Strona 106 z 155 PierwszyPierwszy ... 65696104105106107108116 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów