4.3RC na stronie Adobe labs do pobrania. Adobe Photoshop Lightroom 4.3 Release Candidate | photo management software prerelease - Adobe Labs
4.3RC na stronie Adobe labs do pobrania. Adobe Photoshop Lightroom 4.3 Release Candidate | photo management software prerelease - Adobe Labs
moze komus sie przyda - z okazji promocji "Black Friday" Adobe daje dzisiaj 20% znizki na LR4:
https://store2.adobe.com/cfusion/sto...ionMethod=FULL (promo code: BF2012)
Szkoda że kod jest tylko na wersję full, a nie ma żadnych promocji na upgrade z LR3. Zawsze te 60zł by się przydało na inne drobiazgi.
Napisałem do Adobe, ale nie odpisali mi na maila do tej pory. Może ktoś z Was będzie w stanie udzielić mi odpowiedzi na poniższe pytanie. Mianowicie posiadam wersję studencką LR w wersji 3.6 i chciałbym zaktualizować oprogramowanie do wersji 4. Studentem już nie jestem i zastanawiam się czy mogę dokonać zwykłe aktualizacji (koszt ok. 310 zł) czy muszę zakupić program od nowa w wersji 4 (koszt około 500 zł). Z tego co pamiętam jest możliwa taka aktualizacja, ale chciałbym się upewnić, aby na pewno nie łamać prawa.
FAQ wersji studenckiej Adobe CS - wywiad z Klaudią Jaworską - Artykuły - Grafmag
Tutaj wywiad dotyczący PS6, jednakże podejrzewam, że ten fragment można odnieść również do LR:
[edit]Czy takie oprogramowanie ma „datę ważności”? Możemy go używać jedynie będąc na studiach, czy po ich zakończeniu także?
Licencja STE jest licencją wieczystą.
Czy możliwa jest aktualizacja do wyższego pakietu przy wersji dla uczniów i nauczycieli? Jaką licencję otrzymujemy wtedy?
Tak, aktualizacja możliwa jest za pomocą komercyjnej aktualizacji.
Jednak znalazłem na stronie Adobe (swoją drogą jest mało przejrzysta i ciężko tam było mi znaleźć interesujące informacje, ale jakoś się udało w końcu, a stronę już przeszukiwałem w weekend zanim napisałem ten post).
Także myślę, że problem rozwiązany i przepraszam za zbyt wczesne napisanie postuZamieszczone przez strona adobe
![]()
Ostatnio edytowane przez szczemat ; 10-12-2012 o 20:17
5D III + 60D
S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
C430EXII + C580EXII
+ parę innych gratów :-)
Jest dokładnie tak jak napisałeś. Wersje Student nie podlegają upgrade a jedynie aktualizacji.
Marki trzy.
5D III + 60D
S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
C430EXII + C580EXII
+ parę innych gratów :-)