Strona 116 z 155 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie Odp: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    A tak trudno wklepać w google ? Wersja oprogramowania z licencją studencką. Możliwe używanie komercyjne jak i niekomercyjne. Brak możliwości dalszej odsprzedaży.

A tak trudno odpowiedzieć normalnie, bez wyraźnie użytego pogardliwego tonu w każdej swojej wypowiedzi w tym temacie?
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Pełne uzależnienie Awatar gadget_zary
    Miasto
    Żary/Wrocław

Ja mam wersję student i nie jest w niczym okrojona, różnica w cenie i licencji. Kiedyś jeszcze była różnica w możliwościach używania (tylko nie komercyjnie) i w opcjach upgrade (nie można było tego robić - żeby mieć nową wersję trzeba było kupić nową). Ale to byś wiedział z 1 linku jaki by ci wyskoczył po wklepaniu do google albo w sklepu adobe..

Olek nie chodzi o to czy trudno tylko pewne rzeczy to naprawdę 10 sekund samodzielnego szukania..

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Pascalekk Zobacz posta
    Tu nie kwestia tego co to za wersja komercyjna lub nie, tylko czy różni się od wersji pełnej za +500 zł którą 30 dni testowałem bo nie ma trail testu wersji student i o ile wersja pełna mnie zainteresowała to szukam obniżenia kosztów = czy ktoś z forumowiczów ma wersje student or wie czy jest to wersja okrojona o jakieś możliwości?
    Nie, oczywiście że nie
    To pełna wersja
    Różni się tylko licencją - nie dostaniesz kodu, jeśli nie wyślesz skanu legitymacji studenckiej

Wysyłane z mojego FreeTAB 9701 za pomocą Tapatalk 2
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Coś już napisał Awatar malwes
    Miasto
    okolice Warszawy

Witam, podepnę się pod wątek.
    Czy ktoś z Was się orientuje jak "zresetować" pamięć/biblioteki Lightroom 4? Całkowicie, do zera.
    Chciałabym jakby wymazać mu wszelką pamięć - tak jakbym uruchamiała go po raz pierwszy, żeby nie pamiętał co było, skąd brał, itp. Wszystkie moje zdjęcia są uporządkowane, tak skatalogowane jakbym chciała. Niestety na LR pracowało kilka osób i w efekcie powstał bałagan, bo niektóre źródłowe pliki były w międzyczasie przenoszone w inne miejsca. W chwili obecnej poszukiwanie ich funkcjami "locate" mija się z celem a chciałabym pilnie na nowo obrobić pliki, które były już kiedyś obrabiane. Ponieważ mam back-up wszystkich zdjęć, uznałam, że najlepiej będzie zrobić mu jeden wielki "reset" - niestety nie umiem znaleźć wiarygodnej i pełnej informacji jak to zrobić.
    Czy mogę po prostu wyczyścić katalog Lightroom (ten powstały w momencie instalacji - u mnie jest w użytkownicy/dokumenty/obrazy/lightroom?
    Wygląda mi na to, że tą "biblioteką" jest plik o rozszerzeniu *.lrcat.
    Czy w takim razie *.previews.lrdata (wygląda mi jak cache) też mogę wyczyścić? Może ktoś wykonywał podobne operacje i mógłby poradzić?
    Ostatnio edytowane przez malwes ; 21-01-2013 o 17:36
    Pozdrawiam,
    Gosia
    Moja pasja
    Facebook

Miasto
    okolice Warszawy

Ostatnio edytowane przez malwes ; 21-01-2013 o 17:58
    Pozdrawiam,
    Gosia
    Moja pasja
    Facebook

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Starogard Gdański

Najlepiej utworzyć nowy katalog Lightrooma a następnie zaimportować ponownie zdjęcia.

Miasto
    okolice Warszawy

Tak właśnie zrobiłam (instrukcja w linku też o tym mówi). Udało się wszystko!
    Pozdrawiam,
    Gosia
    Moja pasja
    Facebook

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Witam ponownie...

Czy da się jakoś ustawić, by podnosząc kontrast na krzywej w panelu tone curve w lightroom 4 nie wpływać na nasycenie kolorów?
    W PSie ustawiałem krycie warstwy z krzywimi jako luminosity bodajże i kolory nie reagowały na zmienę krzywej
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Question Lightroom problemy z alt + a

Witam,
    jak wyłączyć skrót klawiszowy w lightroom... "dokładnie alt + a"... skrót ten powinien dać po prost literkę "ą" a on zaznacza i kasuje część tekstu...

Dzięki za pomoc.

PS.
    na koniec zamknięcia LR mam ustawioną opcję automatycznego zapisu... już kilka razy mi się tak zdarzyło że jak nie zrobiłem kopii zapisu to LR mi się nie uruchomił... czy to normalne ? Czy ja coś źle robię ?
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Nie gadajcie że nikt nie ma tego problemu ???
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Strona 116 z 155 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów