zgadzam się, taki test różnych dekielków tak naprawdę nie jest taki bezsensu :-DZamieszczone przez Polaco
zgadzam się, taki test różnych dekielków tak naprawdę nie jest taki bezsensu :-DZamieszczone przez Polaco
PrawdaZamieszczone przez maro25
No to mój szybki test (a raczej klasyfikacja):
1. Tamron - bardzo wygodnie się zakłada, zarówno z osłona p-słoneczną jak i bez niej, dzięki dodatkowym uchwytom w środkowej części. A poza tym najbardziej mi się subiektywne podoba
2. Canon - wygodny, ale czasem mam trudności z założeniem, mniej ładny (powtarzam, to moje subiektywne!) niz Tamron
3. Sigma - zdecydowanie najsłabsza z tej trójki, przy założonej osłonie ciężko się zakłada, czasem niedokładnie założony lubi znienacka spaść, nie podoba mi się.
![]()
![]()
ps. odczucia nie tylko na podstawie szkieł z mojej stopki, macałem wiele innych 8)
EOS 300D UnD | Tokina AT-X 270 AF Pro II 28-70 f/2.6-2.8 | Canon EF 50 f/1.8 II | Tamron 75-300 f/4-5.6 LD | Sigma 18-125 f/3.5-5.6 DC
Speedlite 420EX +Omni-Bounce | Lowepro SlingShot 200 AW | Hama Star 63 | karty Kingston
Zenit 11 | Helios 58 f/2 + pierścienie makro
4. Hama - raczej dobrze się zakłada i zdejmuje, nie ma też problemu z trzymaniem się obiektywu, ale chyba najbrzydsza
Tokina bardzo solidna, szczelnie przywiera i dobry plastik. Potwierdzam ze sigma jest do kitu i ma taki kiczowaty plastik.
Pozdro dla onanistow![]()
Canon Rulezzz
Pnowie, moze przeniesmy sie do dzialu testy sprzetu bo nas zaraz przegonia ze OT![]()