Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 44 z 44

Wątek: Idealny zestaw na egzotyczną wyprawę

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Dla przeciwwagi miejsca, gdzie można zostawić aparat na długie naświetlanie, pójść na browar i wrócić obejrzeć efekt: na pewno Lazurowe Wybrzeże i Toskania. W zasadzie Praga chyba też, choć tam trafiają się podpici studenci, nasi też. Znajomi twierdzą, że Indie są bezpieczne. Coś jeszcze?
    W Pradze, niestety, ukradziono mi kiedyś Canona AE-1 + FD50/1,4 + Velvia ze zdjęciami Pragi w środku. Zorientowałem się dopiero po jakimś czasie, bo bagażu miałem dużo (wracałem rowerem z Chorwacji). Na szczęście miałem jeszcze drugi (o wiele droższy) aparat ze sobą, lepiej schowany.
    Myślę, że w każdym dużym, turystycznym mieście trzeba uważać, bo "fachowców" w takich miejscach nie brakuje.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W Rumunii trzeba tylko uważać w dużych miastach. I w zasadzie tylko na Cyganów. Mimo wszystko są tak folklorystycznie widoczni wśród ludności, że to raczej niewielki problem. Ale są natrętni i nic sobie nie robią z tego, że inni patrzą. Jak wysiadasz na stacji paliw zatankować i otwierasz bagażnik, to staną pół metra za Tobą i gapią się natrętnie do środka. I weź się na chwilę odwróć. Co ciekawe Rumuni się ich boją, schodzą z drogi, to jest bardzo widoczne.
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

W Tajlandii było spokojnie. Potrafiiśmy zostawić sprzęt na plaży i pójść pływać. Fakt, że nie wszędzie i generalnie ostrzega się przed kradzieżami. W Bangkoku dwóch moich znajomych straciło portfele, i to w miejscu w którym ja się czułam dość bezpiecznie. Fakt, że zawsze się staram mieć oczy dookoła głowy...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

W kwestii porównania gdzie mozna a gdzie nie można czuć siebezpiecznie, polecam bardzo ciekawy dokument pt. Where In The World Is Osama Bin Laden.
    Ja się najbezpieczniej poczułem na lotnisku w Londynie, kiedy przez roztargnienie zostawiłem na bramce bezpieczeństwa torbę z wszystkimi biletami lotniczymi, wszystkimi kartami kredytowymi, wszystkimi paszportami i całą gotówką. Znalazło się wszystko, szybko i bez problemu
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów