Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Stary aparat czy PS

Mieszany widok

Bywalec Awatar Fotograf1995
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Stary aparat czy PS

http://fc04.deviantart.net/fs70/f/20..._by_Geitje.jpg Jak uzyskać takie kolorki i taki efekt (nie chodzi mi o fisheye). Mam nadzieję, że da się to jakoś uzyskać w PS i nie trzeba inwestować w analoga.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Trochę mi tu wali lomofotografią, ale nie jestem pewnien.
    Ostatnio edytowane przez Fotograf1995 ; 11-04-2010 o 20:26 Powód: Automerged Doublepost
    Fotoreporter

"Nauczyłem się, że nie da się fotografować ludzi, jeśli się ich choć trochę nie kocha i nie potrafi się dostrzec [...] ich światów."

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotograf1995 Zobacz posta
    http://fc04.deviantart.net/fs70/f/20..._by_Geitje.jpg Jak uzyskać takie kolorki i taki efekt (nie chodzi mi o fisheye). Mam nadzieję, że da się to jakoś uzyskać w PS i nie trzeba inwestować w analoga.
    ISO 1600 albo wyżej, losowo ustawić ostrość, niedoświetlić, wyprać kolory w PS i gotowe. :-)

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Mnie to wygląda jednak na analoga i to robionego takim sobie sprzętem (szkło i film). W PSie pewnie też można było (tak, jak pisze zaistev), ale ja jestem przekonany, że tu był film.

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MatusP Zobacz posta
    Mnie to wygląda jednak na analoga i to robionego takim sobie sprzętem (szkło i film). W PSie pewnie też można było (tak, jak pisze zaistev), ale ja jestem przekonany, że tu był film.
    Jaki analog miałby tyle martwych pixeli?
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

To martwe piksele wyglądają, jak rysy i syfki na filmie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mnie to wyglada na fotke robiona jakims starszym kompaktem + judasz, jestem prawie pewny takiej kombinacji
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

wysoko fill light, wysoko recovery, a pozniej kurz i mediana w PS i nasycenie kolorow

Coś już napisał Awatar Manaj
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

po pierwsze musisz mieć materiał wyjściowy podobny do efektu który chcesz uzyskać , a taką głębię uzyskasz tylko za pomocą matrycy o pełnych wymiarach (ff). A obróbka to już najmniejszy problem. Takie jest moje zdanie.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Manaj Zobacz posta
    po pierwsze musisz mieć materiał wyjściowy podobny do efektu który chcesz uzyskać , a taką głębię uzyskasz tylko za pomocą matrycy o pełnych wymiarach (ff). A obróbka to już najmniejszy problem. Takie jest moje zdanie.
    Czyli GO "od deski do deski"?

Parę filtrów w photoshopie i z bańki. Albo analog - prościej i fajniej. A całkiem przyzwoity zestaw analogowy można skompletować za ~500 zł.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Manaj Zobacz posta
    taaa jasne. jaka glebia. zadne ff nie jest tutaj potrzebne.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów