Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 85

Wątek: jaka karte CF wybrac

Domyślnie

SanDisc używam i polecam jak koledzy.
    Ja bym Ci proponował nie 8GB tylko np.2 x 4GB nie daj Panie jak któraś 8-mka będzie miała awarję to cały materjał pójdzie w pi^^^u.
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Domyślnie

Uzywam lexarów od samego początku - czyli ok. 1,5 roku, i ani razu mnie nie zawidoły. Mam wersje 300x i razem z czytnikiem też lexara śmiga aż miło
    Aha i tak lepiej brać mniejsze karty, no chyba że ma się 50mln pikseli no to nie ma wyboru ;]

Początki nałogu
    Miasto
    tu i tam...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czerwiniak Zobacz posta
    Ja bym Ci proponował nie 8GB tylko np.2 x 4GB nie daj Panie jak któraś 8-mka będzie miała awarję to cały materjał pójdzie w pi^^^u.
    4GB to juz trochę mało jak na 5DmkII, na jednej karcie zmieścisz około 130 RAWów w pełnej rozdziałce.
    5DmkII, Canon 24-70 f/2.8, Canon 85 f/1.8, Canon 70-200 f/4, 430 EX
    :: Banki Zdjęć - sprzedaż zdjęć w agencjach microstock
    :: Motywy wordpress

Domyślnie

Witam

lexar ok, topiony deptany gubiony i na razie działa choć nie wygląda tak ładnie już.
    Sandisk 60mb/s działają super tez i cena ok.

Na kartach się nie oszczędza bo później to się mści.

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sergi Zobacz posta
    4GB to juz trochę mało jak na 5DmkII, na jednej karcie zmieścisz około 130 RAWów w pełnej rozdziałce.
    to żeczywiście troche za mało, no ale bardziej bezpieczniej
    5D, 40D, CP-E4, 16/2,8 Zenitar. 50/1,4. 24-70/2,8 L 70-200/4L 550ex + 580exII, CP-E3, DigiMate III + blendy, świecidełka
    ---------------------------------------

Początki nałogu
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Nie zawiodły mnie nigdy;
    Lexar i Sandisk

Problemy miałem:
    Kingston, Pretec

Preteca oddałem koledze, Kingston jest jako ostatnia karta w sytuacji, kiedy inne zapełnię.

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Ja nigdy nie mialem problemow z Kingstonami, dobrych kilka lat uzywania.

To jest loteria o raczej malym prawdopodobienstwie wpadki. W Kazdej z firm mozna trafic na "buble", to nie przesadza jednak o pozostalych produktach danej firmy. Kingstony sa od lat, Sandisk tez ... ale mozna trafic na podrobki i "**** blada"

PZDR

Początki nałogu Awatar Bogdan56_Ch
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Ja korzystałem dotychczas z kart Lexar Professional 133X i Kingston elite Pro 133x o pojemnościach 8GB i jak dotychczas żadnej wtopy, żadnego najmniejszego błędu.
    Jutro dotrze do mnie Lexar Prof 8GB 233x z Agito, o super cenie 137zł. teraz już 142 zł.
    http://www.agito.pl/karty-pamieci/le....0.338871.html

darkon
    Guest

Domyślnie

Od kiedy pamiętam używałem Kingstonów, z kartami SD były kłopoty ale z CF jest w porządku. Teraz używam 2 szt Kingston elite Pro x133 4GB i 3 szt Sandisk Extreme III x200 4GB, nie mam z nimi żadnych problemów i jestem z nich zadowolony. Przy zakupie trzeba uważać na podróby Sandisków. Mam zamiar spróbować Lexarów, kolega używa i nie chce znać innych.

Bywalec Awatar CFR
    Miasto
    lazurowe wybrzeze

Domyślnie

Wlasnie sie zastanawiam, jak sprawdzic czy dana karta to oryginal?

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów