a czy osiąga ona odczyt i zapis taki jaki podaje producent ? czyli te około 90 MB/s. Pewnie nie masz jak sprawdzić tej karty bo nie posiadasz czytnika na usb 3.0 a szkoda, więc producent może pisać tak a osiągać połowe tego. Wtedy za tą cene nie warto, a po 2 kto bierze takie karty po 64 GB jednorazowo. Wolałbym jeśli już to 2 po 32 GB albo 4 po 16 GB. Nie na cene się patrzy tylko na wydajność karty czy tyle osiągnie co pisze. Mam sandiski 30 MB/s i 60 MB/s mowa o CF i osiągają transfery takie jak podaje producent. Transcend cf 600x też dobrze się sprawuje i osiągnie deklarowane parametry, która mam w planach zakupić. A-data nie osiąga chyba tego co podaje producent tak ktoś pisał kto użytkuje te karty dlatego taka niska cena. Cena mówi o danym produkcje dużo.
--- Kolejny post ---
jak ktoś robi seriami to 8 GB jest za mało tym bardziej jak strzela raw+jpg, który zajmuje dla 7d czy 5d III średnio 34-38 MB w zależności od ilości szczegółów, ale karta 16 GB to w sam raz. Ja mam 32 GB i 8 GB od 2 lat i wszystko oki nie mam stracha żadnego. Trzeba zawsze myśleć pozytywnie![]()