Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Jakie szkła do 5D Mark II ?

Domyślnie

Tez mam tego pentacona i kilka innych wiec to dobra wiadomosc ze dobrze dzialaja na 5DmkII btw z tego co sie orientuje to robili je w NRD
    Biore 28 f/1.8 i zastanawiam sie nad 85 lub 100 ale szczrze mowiac sklaniam sie bardziej ku setce bo do filmowania/fotografowania twarzy i waskich elementow sie swietnie nadaje.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FreakJoke Zobacz posta
    Roznica miedzy 5DMk2 a 5D jest taka ze Mk2 ma az 21 cholernych MP i podobno czesc obiektywow ma za niska rozdzielczosc obrazu i trzeba zmieniajszac i robic 15 MP. Ale z racji tego ze jest to informacja zaslyszana chcialem sie cos na ten temat dowiedziec

Mogę Ci powiedzieć z własnego doświadczenia, że dobry obiektyw na cropie zwykle okazuje się jeszcze lepszym, wręcz rewelacyjnym szkłem na FF.
    Tak mam z 24-105, 100 macro i 70-200.
    Tylko 50 f 1.4 jakby trochę gorzej wypada.
    I w ogóle nie używam sraw, wyłącznie fotografuję na pełnej rozdzielczości.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Tez mam tego pentacona i kilka innych wiec to dobra wiadomosc ze dobrze dzialaja na 5DmkII btw z tego co sie orientuje to robili je w NRD
    Biore 28 f/1.8 i zastanawiam sie nad 85 lub 100 ale szczrze mowiac sklaniam sie bardziej ku setce bo do filmowania/fotografowania twarzy i waskich elementow sie swietnie nadaje.
    Setka jest fajna. Mi bardziej pasuje ogniskowa 85mm, bo przyzwyczaiłem się do używania 50mm na cropie 1,6.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Domyślnie

wiem wiem czytalem, nawet twoj post widzialem gdzies na dole. Dobry tescik chociaz troche sie zawiodlem ale i tak jest spoko.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://www.kenrockwell.com/tech/fixe...r-pictures.htm

"Why Fixed Lenses Take Better Pictures"

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Roznica miedzy 5DMk2 a 5D jest taka ze Mk2 ma az 21 cholernych MP i podobno czesc obiektywow ma za niska rozdzielczosc obrazu i trzeba zmieniajszac i robic 15 MP. Ale z racji tego ze jest to informacja zaslyszana chcialem sie cos na ten temat dowiedziec
    Mało jest szkieł które nie dają rady matrycy 5DII. To to ma upakowanie pikseli mniejsze, niż moje 400D starusieńkie, a przecież z tym każde szkło ostre, nawet Pentacon 50mm f/1,8 za 100 zł

Jak dla mnie - 24-70 zamiast 24-105 i pasi. Ewentualnie 28mm i 100/2.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Goddamn, mam zły dzień - drugi raz odpisywać na ten sam cytat, wrrrr.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 18-05-2010 o 21:03 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Dopiero zaczyna

Domyślnie

czy 5d mk ii da wieksze mydlo niz 5d mk i na szkle 50 f/1.4. Czytalem ze przez wieksze upakowanie pixeli w mk ii aparat ten bedzie dawac wieksze mydlo na slabszych szklach. Czy to prawda?

Początki nałogu Awatar ArekLodzPl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez guu Zobacz posta
    czy 5d mk ii da wieksze mydlo niz 5d mk i na szkle 50 f/1.4. Czytalem ze przez wieksze upakowanie pixeli w mk ii aparat ten bedzie dawac wieksze mydlo na slabszych szklach. Czy to prawda?
    Totalna bzdura - kto Ci takich pierdół naopowiadał
    50 1,4 jest jednym z lepszych szkieł canona, więc co to za pieprzenie o słabszych szkłach
    Pamiętaj, że nawet dobre szkło może pracować na tym samym modelu puszki (na dwóch różnych)lepiej lub gorzej
    A każdy obiektyw canona należy dobrze przebierać - tak jak kartofle w warzywniaku - ja trafiłem na 50 1,4 która jest ostra na pełnej dziurze zarówno w 5d jak i 5dmk2

Domyślnie

Tak słabsze szkła mogą dawać mydełko na 100% powiększeniu, bo wiadomo obiektyw nie daje rady z taką rozdzielczością. To co na mkI jest ok na mkII może być już troszkę mydlane.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów