Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Jakie szkła do 5D Mark II ?

Domyślnie Jakie szkła do 5D Mark II ?

Niebawem kupuje Piątke z kitowym 24-105 f/4 oraz 15mm Fish-Eyem. Mam też 50 f/1.4 i 70-200 f/4.
    Potrzebuje jeszcze 2 jasne stałki w rozsadnej cenie (tele i szerokokątną) do robienia zdjec na koncertach i do krecenia filmow. Cos ktos poleca z doswiadczenia?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cóż za pytania, w kółko to samo, jakie szkła... Zobaczyć ogniskowe i kupić to co pasuje...

35L polecam z doświadczenia, a z tele stałek to zależy jak bardzo tele i jaki budżet 135L wydaje się być sensowne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FreakJoke Zobacz posta
    Potrzebuje jeszcze 2 jasne stałki w rozsadnej cenie (tele i szerokokątną) do robienia zdjec na koncertach i do krecenia filmow. Cos ktos poleca z doswiadczenia?
    A co to jest ta "rozsądna cena" :smile:

Coś już napisał
    Miasto
    londyn

Domyślnie

Jeśli chodzi o canona to kup 35 2f i np 85 1.8f - to szkiełka w rozsądnej cenie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jak już budżetowo, to raczej 28 1.8. Mam i jestem zadowolony, szczególnie z AF. Z resztą 28, 50 i 85 to już wszędzie znana budżetowa stałkowa trójca.

Domyślnie

Wlasnie za dobra stalke to tak maksymalnie do 1800 zl moge dac nie rozsadne choc wspaniale sa te za gruba kase (kolo 3tys i wiecej) np. Canonowskie 14mm.
    28 wydaje sie byc fajne bo jasne i szerokie jesli do tego dobry AF jak mowisz to raczej go wezme. Zastanawiam sie tez nad 100mm f/2.0 ale slyszalem ze cos z rozdzielczoscia na 5D, ktos go ma? albo chociaz jakies doswiadczenia z nim na FF?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

85 1.8 lepsze. Wszyscy biorą 85 :P

Domyślnie

Bawilem sie nim na 40D i bardzo fajny ale na pelnej klatce mam wrazenie ze troche za krotka ogniskowa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FreakJoke Zobacz posta
    Zastanawiam sie tez nad 100mm f/2.0 ale slyszalem ze cos z rozdzielczoscia na 5D, ktos go ma? albo chociaz jakies doswiadczenia z nim na FF?
    posiadam wraz z 5d I i powiem tyle... pod zwykłą matrycą nie dawało mi takiej radochy jak pod FF, często jest podpięte do body i naprawde bdb się sprawuje

Domyślnie

Jakie szkła do 5D? - najlepsze, ja mam 28 1.8 pod 5 i szkiełko naprawdę dobre, demonem ostrości na pełnej dziurze nie jest ale daje rade, a z długiego to wg. tylko 85, świetne szkło.
    "kto nie był buntownikiem za młodu, ten umrze świnią na starość..."

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów