Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: 20D problem komunikacji z EOS UTILITY VIEWER

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wirus to prawie na pewno nie. Podejrzewam albo problemy z USB albo z karta pamieci (tymczasowe).
    Dlaczego nie uzyjesz czytnika?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

poniewaz go nie posiadam :wink:

co do problemow z usb, rzeczywiscie wyskakuje komunikat, ze "to urzadzenie moze dzialac szybciej ..." ale nie zainstalowano odpowiednich sterownikow do usb - przed formatem tez pojawial sie taki komunikat ale zdjecia dalo sie zgrac bez problemu tyle ze wolniej, po formacie zainstalowalam to co bylo na plytkach w zestwie z aparatem a tu taka niespodzianka hmm moze powinnam z netu sciagnac sterowniki albo ze strony canona ( o ile sa tam takie rzeczy) albo po prostu moj komputer oszalał :wink:
    Ostatnio edytowane przez nutshell ; 15-06-2006 o 13:41

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nutshell
    poniewaz go nie posiadam :wink:
    20D kosztuje ok 4000zl. Czytnik ok 40zl.
    Dlaczego nie posiadasz czytnika? (patrzac na zdania wyzej - finanse to nie wymowka ).

Co do "to urzadzenie moze dzialac szybciej ..." to zainstaluj... ale sterowniki do plyty glownej komputera i wszelkie mozliwe updejty do windowsow - bo to nie wina aparatu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

szczerze, to nie kupilam czytnika (rzeczywiscie nie chodzi o finanse ) poniewaz kilkakrotnie spotkalam sie z opinia, ze do 350d nie jest konieczny, ale chyba jednak zainwestuje w to cudo

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

szczerze, to nie kupilam czytnika (rzeczywiscie nie chodzi o finanse ) poniewaz kilkakrotnie spotkalam sie z opinia, ze do 350d nie jest konieczny, ale chyba jednak zainwestuje w to cudo
    Konieczny nie jest. Wygodniejszy - jest. Mimo ze niby 350D ma USB 2.0 to czytnik i tak szybciej zgrywa (mniej skomplikowany i ograniczony interfejs) a do tego zero klopotow ze sterownikami.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

uwaga, bedzie smieszne---> po 4 msc odkrylam ze mam czytnik do wszystkich typow kart w swoim "urzadzeniu wielofunkcyjnym" :P takze ze zrzucaniem zdjec nie ma problemu, problem jest z aparatem, sprawdzalam na 3 kompach, na 3 innych kablach usb i problem jest ten sam i czuje ze czeka mnie wycieczka na Żytnia i teraz poradz(cie) jak sie nie dac zrobic w konia bo to co slyszalam o serwisie warszawskim napawa mnie zgroza i wodorostami brr

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

takze ze zrzucaniem zdjec nie ma problemu(...)czuje ze czeka mnie wycieczka na Żytnia
    Skoro ze zrzucaniem zdjec nie ma problemu to po co wycieczka na Zytnia?
    Bo tylko jeden powod, ale niezbyt rozsadny, przychodzi mi do glowy: "bo sprzet za tyle kasy musi byc idealny" .
    A mi i tak sie wydaje ze to wcale nie wina aparatu .

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ja sie boje ze ten apartat jeszcze troche i calkiem padnie, poczatkowo nie moglam jedynie zrzucic zdjec, a ostatnio jak przegladalam zdjecia na aparacie, to co ktorys obraz w ogole się nie wyswietlał i pojawial sie napis Unidentified Image hmm moze rzczeczywiscie panikuje ale to wynika z mojej niewiedzy i dlatego pytam tu, na forum
    a swoja droga place wiec wymagam co w tym nierozsadnego
    aha pisales tez ze moga to byc tymczasowe problemy z kartą, jak to rozumiec, ze karty poprostu "tak czasem mają" a potem wszystko wraca do normy?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Domyślnie

wypróbuj inną kartę pamięci ... jeśli problem b edzie się powtarzał aparat do serwisu ....

Coś już napisał Awatar virpower

Domyślnie

Miałem ten sam problem u kolegi gdzie ma zasypany dysk grami z gazet i innymi "duperelami". No u mnie jakoś kompa do netu mam oddzielnego a kompa do pracy mam poprostu niepodpietego do netu. Na obydwóch działa wszystko poprawnie z 20D. Może jakiś śmietnik, albo za dużo zainstalowań 20D na różnych portach usb? hmmm.. jeżeli to priorytetowe, to bym dał na reinstal, a potem bym się zastanawiał nad samymi urządzeniami typu płyta główna czy aparat. Pozdrowionka dla EkIpY!!!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów