Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: ultrasonic 24-85.

donwito
    Guest

Domyślnie ultrasonic 24-85.

witam

problem dotyczy obiektywu. jest to ultrasonic 24-85mm. w dniu wcozrajszym obiektyw spadl na ziemie i nic sie nie stalo oprocz niepowracajacego do konca zooma. i tu pytanie: czy jest jakis sposob zeby "wstawic" to na swoje miejsce? naprawa- jesli tak to jak i gdzie? dodam ze obiektyw nie chce wrocic z 50mm na 24.

prosze o pomoc, pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Musiałbyś znaleźć instrukcje serisową tego obiektywu i go rozkręcić. Sądzę że część śrub jest umieszczona pod którąś z gum więc muszisz ją przeciąć... A czy samodzielnie go złożysz to już jest zagadką bo rozłożenie nie jest ciężkie w środku pewnie coś wyskoczyło z prowadnic i tutaj leży problem. Możliwe że coś pękło wtedy już nic nie zrobisz..

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukaszlada Zobacz posta
    Sądzę że część śrub jest umieszczona pod którąś z gum więc muszisz ją przeciąć...
    Nic nie musisz przecinać. GUmę podważa sie śrubokręcikiem jak opone przy zdejmowaniu z felgi i sciąga w kierunku przedniej soczewki. (albo tylnej, jak wygodniej
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

mnie tak się stało z 20-35 po upadku (moim, ale z obiektywem ) - coś tam na siłę przepchnąłem i działa
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

donwito
    Guest

Domyślnie

probowalem wlasnie silowo to naprawic ale niestety. bede probowal cos zdzialac. dzieki za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów