Może i nieprawda ale ja ich nie podpisuje. Nie mam powodu. Tak jak napisałeś to wydawca powinien podpisać umowę z modelką i być może pod tymi zakreśleniami figuruje wydawca a nie fotograf.
Może i nieprawda ale ja ich nie podpisuje. Nie mam powodu. Tak jak napisałeś to wydawca powinien podpisać umowę z modelką i być może pod tymi zakreśleniami figuruje wydawca a nie fotograf.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Jeśli pod zakreśleniami figuruje wydawca czasopisma erotycznego, to zdziwienie dziewczyny po opulikowaniu zdjęć powinno ogroooomne...![]()
CanOn Can'tOff
Nikt nie karze podpisywać umów.. a powód? hmmm.. może się szybciej znaleźć niż się spodziewasz.. ściągnę zdjęcie Twojego autorstwa, przerobie, dopisze coś, wstawię na N-k... model znajdzie i co? wykorzystanie czyjegoś wizerunku bez jego zgody jak malowane.
Piszę tu, bo pojawił się wątek o wykorzystaniu zdjęć w portfolio. Co innego prawa do zdjęć, co innego zgoda na wykorzystanie zdjęć, co innego zgoda na wykorzystanie wizerunku. Nie wielu o tym pamięta, jeszcze więcej wie.
.
5D+BGE4 | 5DII+BGE6 | 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 135/2L | Helios 2/58 | Metz58AF2.. kupa stafu i brak czasu... przerobiłem: 40D | 50D+BGE2N | 24-105/4L | 18-55 IS | 55-250 IS | 17-55/2.8 IS | 100-400L | S150-500 OS | S300-800HSM | 430EXII...