Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: [Warszawa] Canon-Foto-Klub - Plener kwietniowy

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie [Warszawa] Canon-Foto-Klub - Plener kwietniowy

Witam wszystkich!
    Mamy już prawie środek kwietnia. Czyli czas, kiedy symptomy post-świąteczne u większości, jak sądzę, minęły . Myślę że to najlepszy czas zorganizować kolejny plener ;-).
    Tematem będzie błyskanie lampkami w terenie, czyli tak zwane "strobistowanie", z ukierunkowaniem na portrety.
    Termin: wstępnie 18 kwietnia, niedziela, południe. Oczywiście termin może ulec zmianie ;-).
    Do omówienia mamy następujące rzeczy:
    1- Zabawę musimy sobie organizować sami. A szczególnie do tej będziemy potrzebować sprzęt. Więc proszę o napisanie kto co może wziąć ze sobą do zabawy. Chodzi o lampy, wyzwalacze radiowe/fotocele, blendy, statywy z uchwytami pod lampy systemowe, parasolki, softboxy, filtry żelowe itd. Słowem rzeczy do strobistowania.
    2- Raczej w ścianę błyskać nie będziemy, więc jeżeli ktoś ma kogoś kto może być modelką/modelem, to też proszę o zgłoszenie.
    3- Gdzie? Czyli propozycję miejsca do pleneru.
    4- Pogoda. Jaka będzie w dniu pleneru. Jak będzie jakaś zła to dobrze by było obmyślić plan "B"... Może zna ktoś jakiś zadaszoną fajną budowę, gdzie można legalnie przyjść i robić foty?
    5- Ostatnia ale bardzo ważna rzecz. A mianowicie - wiem, że niektórzy z nas mają sporo sprzętu do błyskania. 2 statywy, parasolka, softbox i już jest co dźwigać, a nie zapominajmy o aparacie. Więc jeżeli by ktoś mógł zaoferować "przewóz" tych osób to było by bardzo miło .
    Myślę że punkty są w dobrej kolejności i pozwolą nam na przedstawienie sprawy na czym stoimy ;-). W zależności od tego ile mamy "błyskotek" i modelek będziemy mogli podzielić się na mniejsze grupy.
    Wszystkie uwagi i sugestie mile widziane .

Ja ze swojej strony mogę zaoferować 580ExII, blenda 120cm sunfire/white. Mogę też wziąć 2 statywy oświetleniowe (można się umówić że jeden bierze statywy, a drugi uchwyty do lamp + powiedzmy soft lub parasolkę. Tylko uważać żeby potem nie poplątało się kto z kim o co się umawia ). Mam też parasolkę transparent i srebrną, chyba po 75cm.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Będzie ktoś, gdzie, o której? Czy w związku z jutrzejszym pogrzebem Prezydenta temat nieaktualny?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Będzie, ale pod wieczór, 17-17:30, - http://www.starz.pl/canon/index.php?...57.msg1746#new

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Plener jest, są 2 modelki i spotykamy się o 17-17:30 pod Kolumną Zygmunta na Starówce.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Echhh, szkoda, że dopiero teraz doczytałem Może następnym razem.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec Awatar szymura
    Miasto
    Kampinos
    C 450D / C 18-55 f3.5-5.6 / C 70-200 f4 L / C 50mm f1.8 II / Alpha BG-E5

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Oby częściej (:
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Coś już napisał

Domyślnie

Są tutaj chetnie na wypad w wawe/okolice do pofocenia? We 2-3 osoby zawsze razniej i pomyslow wiecej...

Uprawnienia umieszczania postów