Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Wątek: [Bydgoszcz] Photo Day 10.0: Zespół Szkół Elektronicznych

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie żałuj, nudy były
    Podejrzewam, że ten Photoday był w ramach współpracy z AJPI TV bardziej

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Byliśmy z miclesem i naprawdę pod względem zdjęciowym nie masz co żałować.
    Jedynie tylko tego, że nas nie poznałeś
    Znaczy byłoby to pewnie dla mnie ciekawe jakieś 5-6lat temu i gdyby nie to, że na Polibudzie mam to na co dzień, a nawet więcej i bardziej realnie :-P

Jako, że byliśmy przepytywani od wejścia przez co do przemyśleń do następnego fotodeja to napiszę to co z miclesem wykminiliśmy:

- Kabel S.A.
    - Focus Park
    - zabudowania PKP przy ul. Kamiennej i ogólnie całość przy Dworcu Głównym - magazyny, hangary, warsztaty i jak najbardziej z pracującymi ludźmi
    - eksploracja Londynka w dużej grupie ludzi - tam może być naprawdę bardzo ciekawie z tym, że ja z całym moim sprzętem i np. mniej niż w 4-6osobowej grupie, bez broni palnej, nie pójdę
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    Byliśmy z miclesem i naprawdę pod względem zdjęciowym nie masz co żałować.
    Jedynie tylko tego, że nas nie poznałeś
    Mnie tam akurat zdjęcia najmniej interesowały. Prawde mówiąc zastanawiałem się czy w ogóle brać aparat, a czy po prostu nie pójść pozwiedzać szkoły i poznać forumowiczów

- eksploracja Londynka w dużej grupie ludzi - tam może być naprawdę bardzo ciekawie z tym, że ja z całym moim sprzętem i np. mniej niż w 4-6osobowej grupie, bez broni palnej, nie pójdę
    To jest ta dzielnica z zabudową jak w Anglii? Słyszałem, że tam bramy wciągają

Z mojej strony dodam, że chętnie wbiłbym do środka tego budynku przy kanale weneckim, który ostatnio kupiło NATO i chce go przeznaczyć na jakieś konferencje itd. Z zewnątrz wygląda ciekawie.

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Mnie tam akurat zdjęcia najmniej interesowały. Prawde mówiąc zastanawiałem się czy w ogóle brać aparat, a czy po prostu nie pójść pozwiedzać szkoły i poznać forumowiczów
    To mogłeś wpaść :-D

To jest ta dzielnica z zabudową jak w Anglii? Słyszałem, że tam bramy wciągają
    Tak i tak. Tam wszystko wciąga - w końcu dres na dresie i jeszcze na żulu :-P Dlatego mówię - zorganizowany wypad w ponad 20osób + jakiś ciężki statyw w razie czego (mam dostęp do manfrotto który już raz przyczynił się do utraty części uzębienia u pewnego amatora cudzej własności :-D )

Z mojej strony dodam, że chętnie wbiłbym do środka tego budynku przy kanale weneckim, który ostatnio kupiło NATO i chce go przeznaczyć na jakieś konferencje itd. Z zewnątrz wygląda ciekawie.
    Chodzi Ci o nieskończony hotel? Ogólnie wszędzie w środku podobno wygląda tak samo. Kiedyś podejmowaliśmy próby wejścia oficjalnie - ale ówczesny właściciel nie chciał się zgodzić. Z tego co wiem to ten budynek często przechodził z rąk do rąk także ja się nie orientuję kto jak i po co go teraz ma.

Chociaż patrząc na tą całą rewitalizację wyspy to przewidywałem, że w końcu go ruszą. Ogólnie w tamtym miejscu jest potencjał na zaje***ty hotel! Widziałem też projekt przebudowy stanicy który wygrał przetarg Urzędu Miasta - tylko to dawno było a jakoś nie widzę żeby cokolwiek tam grzebali, a nie powiem projekt był przezacny.

Może zdążą odpicować całą wyspę póki jeszcze będę w kraju - fajnie by było :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ten budynek często przechodził z rąk do rąk także ja się nie orientuję kto jak i po co go teraz ma.
    Ostatni bezpośredni kontakt z tym obiektem miałem w zeszłym roku, jakoś w sierpniu - Gazeta Pomorska kazała zrobić foty szyldu na ogrodzeniu w/w budynku jako że jakaś firma podjęła się jego pimpnięcia. Było to z tego co pamiętam : http://www.nordicdevelopment.pl/proj...he_island.aspx
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ej kurna, zróbmy sobie wątek Bydgoski, taki jeden, oficjalny, tak jak jest Poznański. Nalegam!
    Ostatnio edytowane przez micles ; 28-04-2010 o 00:09 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

To mogłeś wpaść :-D
    Ta, jakbym wstał wcześnie

Chodzi Ci o nieskończony hotel? Ogólnie wszędzie w środku podobno wygląda tak samo. Kiedyś podejmowaliśmy próby wejścia oficjalnie - ale ówczesny właściciel nie chciał się zgodzić. Z tego co wiem to ten budynek często przechodził z rąk do rąk także ja się nie orientuję kto jak i po co go teraz ma.

Chociaż patrząc na tą całą rewitalizację wyspy to przewidywałem, że w końcu go ruszą. Ogólnie w tamtym miejscu jest potencjał na zaje***ty hotel! Widziałem też projekt przebudowy stanicy który wygrał przetarg Urzędu Miasta - tylko to dawno było a jakoś nie widzę żeby cokolwiek tam grzebali, a nie powiem projekt był przezacny.

Może zdążą odpicować całą wyspę póki jeszcze będę w kraju - fajnie by było :-D
    Nie mam szczerze mówiąc pojęcia czy o tym samym rozmawiamy, ale pewnie tak. Kolega mi tylko wspomniał, że teraz jest to niby właność NATO i przeznaczone to jest na konferencje itp.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zobacz na mojego linka i powiedz czy to o to ci chodzi, to będziemy mieli jasność sprawy.

Domyślnie

ta, to ten budynek.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No, to tam od zawsze ciężko było się wbić. Dawno temu, jak jeszcze w ogóle o fotografii nie myślałem, to pamiętam, że raz się tam wbiliśmy po lekcjach. Największą atrakcją było sikanie z trzeciego piętra

5min po tym jak wyszliśmy, przyjechała Straż Miejska, także od dawna ten teren był restricted. Tym bardziej, jak teraz to jest jakiejś firmy, która ma zamiar to pimpnąć.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Mnie się też podoba w Bydgoszczy. Wracałem kiedyś w nocy z targów w Międzyzdrojach przez Bydgoszcz i miałem zielone światło. Nagle światło zmieniło się na czerwone z pominięciem pomarańczowego a w poprzek drogi wyjechał tramwaj. Jako, że pogoda była w dechę i padał śnieg z deszczem to na asfalcie nie zostały nawet ślady opon. Niewiele brakowało abym w Bydgoszczy został na stałe. Do tego w tramwaju. Potem ktoś mi powiedział, że tramwaj wyjeżdżając z zajezdni zmienia sobie kołami światło aby mieć pierwszeństwo. Nie powiem fajne miasto.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów