Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: sigma 28-300 DG MACRO

Bywalec Awatar TommyTheCat
    Miasto
    Ostrowiec

Domyślnie

sigma ponoc ostrzejsza
    za to chwalony jest canon 90-300 (oczywiscie jak na ta polke cenowa - troche ponad 600zl) choc o dziwo to ta sama konstrukcja co canon 75-300,
    o 90-300 znajdziesz topic z fotkami na bordzie

generalnie o tych wszystkich wymienionych przez ciebie obiektywach nonstop pojawiaja sie opinie, tak ze wystarczy poszperac
    Canon 30D

Początki nałogu

Domyślnie

To ja się podepnę do tego wątku Mój dylemat na teraz to sigma 70-300 APo... lub Tamron 70-300LD.... Sigma ogólnie chwalona wiele osób ja ma i jest zadowolona. O tamronie znalazłam tylko jeden wątek ( w sumie tamron pojawia się tam tylko przy okazji) Tamron tańszy i dostępny w FJ ( Tzn można zamówić bo z mocowaniem Canona wyszły)) sigma droższa i raczej w sklepach internetowych. Dużo się czyta o wolnym AF w sigmie... więc jak wypadłoby porównanie tych dwóch modeli? Zdjęcia na pbase oczywiście oglądnęłam - duuużo więcej z tej sigmy ale czy to jednoznacznie potwierdza jej "wyższość" czy "lepszość"???

Bywalec
    Miasto
    Pomorze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOKIN
    To ja się podepnę do tego wątku Mój dylemat na teraz to sigma 70-300 APo... lub Tamron 70-300LD.... Sigma ogólnie chwalona wiele osób ja ma i jest zadowolona. O tamronie znalazłam tylko jeden wątek ( w sumie tamron pojawia się tam tylko przy okazji) Tamron tańszy i dostępny w FJ ( Tzn można zamówić bo z mocowaniem Canona wyszły)) sigma droższa i raczej w sklepach internetowych. Dużo się czyta o wolnym AF w sigmie... więc jak wypadłoby porównanie tych dwóch modeli? Zdjęcia na pbase oczywiście oglądnęłam - duuużo więcej z tej sigmy ale czy to jednoznacznie potwierdza jej "wyższość" czy "lepszość"???

Tutaj bym się specjalnie nie zastanawiał. Jeśli sigma jest tańsza i bardziej dostępna to sigmę. Jeśli tamron to Tamrona. Obiektywy optycznie i mechanicznie są bardzo podobne. Osobiście gdybym miał podjąć decyzję to wybrałbym Tamrona LD.: neutral:
    To forum jest beznadziejne

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Versailles,France

Domyślnie

Wczoraj kupilem APO DG i filtr UV HOYA.
    Teraz widze ,ze kitowy obiektyw nie jest az taki dobry-ale rzeczywiscie ta SIGMA ma AF dosc glosny.
    Jest jedno ale,maly paproch czy moze to normalne ?
    Opisalem to w tym poscie :http://canon-board.info/showthread.php?t=6207

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów