Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: Obiektyw 400 i wiecej mm......

Pełne uzależnienie Awatar pazurek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Uchhhh, manual focus i lustrzane 500mm? Masochizm. Takie obiektywy bardziej nadaja sie do zdjec astronomicznych niz do przyrody. Na pewno bym nie polecal na spacerowe szklo.

Do fotek z reki musisz miec obiektyw w miare jasny, z szybkim AF dobrze jakby mial jakas stabilizacje. Obawiam sie jednak ze cena Cie zabije.

Coś już napisał

Domyślnie

Martwicie mnie, Panowie.

I tak zle, i tak niedobrze.

Na pewno przekonaliscie mnie, ze bez przynajmniej monopodu sie nie obedzie.

Na marginesie mala dygresja - bardzo "zywe" jest to forum, ludzie odpisuja szybko, odpisuja "zywo" i pisza konkretnie, dzieki .

Pozdrawiam

Krzysiek

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

To nie My powinniśmy Cię martwić tylko producenci obiektywów w tym wypadku Canon. Jak zrobią coś dobrego (czyt. obiektyw) to walą nas po kieszeni. No cóż nikt nie powiedział, że to hobby ma być tanie. Wystarczy że jest przyjemne.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hehe, zawsze mozna sprzedac lustro i kupic kompakt z hiperzoomem

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argento
    Czy ktos moze mi podpowiedziec czy w/w produkt przyda mi sie do fotografowania ptakow czy nie bardzo ?
    Wypchanych a i owszem, w locie, w ruchu - bez szans.
    Mysle ze jezeli masz kase tego rzedu do wydania na obiektyw, to warto troche dolozyc do canona 400mm L. Bawilem sie nim tylko na zlocie CB ale zrobilo na mnie piorunujace wrazenie.

Coś już napisał

Domyślnie

No kurde, jakbys mi jeszcze powiedzial co wg Twoich kryteriow oznacza "piorunujace wrazenie" ?

Pare tysiaczkow ta zabawka kosztuje i skoro po jej zakupie przez pol roku mam miec w diecie tylko chleb z margaryna, to przed zakupem bym chcial upewnic sie, ze warto.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Wypchanych a i owszem, w locie, w ruchu - bez szans.
    Mysle ze jezeli masz kase tego rzedu do wydania na obiektyw, to warto troche dolozyc do canona 400mm L. Bawilem sie nim tylko na zlocie CB ale zrobilo na mnie piorunujace wrazenie.
    No i można jeszcze podpiąć po niego 2 konwertery
    Wracając do tematu: Vivitar którego znalazłeś raczej się nie nadaje na wypady spacerowe (tak jak ktoś już wcześniej napisał)
    W Twoim przypadku na razie bym został przy tym co masz, a jak już będziesz się decydował na poważnie na coś dłuższego to bierz wspomnianą 400/5.6L lub odłóż więcej kaski i kup 100-400 4.5-5.6L IS (wtedy będziesz miał dodatek w postaci stabilizacji, no i nie zamkniesz się w 400mm)
    Koledzy z forum, którzy posiadają 100-400 bardzo go sobie chwalą
    Tylko ta cena...
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argento
    No kurde, jakbys mi jeszcze powiedzial co wg Twoich kryteriow oznacza "piorunujace wrazenie" ?
    Napisz do Kubamana
    On ma to szkło i może Ci podesłać parę sampli i sam się przekonasz.
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Szkielko swietne, ale przypomne ze Argento zaczal ten watek slowami "jestem amatorem przez duze A". Naprawde polecalbym najpierw przetestowanie swoich sil z wypozyczona sigma, potem mozna sie pakowac w powazniejsze wydatki. Sample Kubamana sa o tyle "wprowadzajace w blad", ze nie kazdy ktory dostanie aparat z 400/5.6 do reki zrobi tak samo dobre zdjecia.

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pazurek
    Szkielko swietne, ale przypomne ze Argento zaczal ten watek slowami "jestem amatorem przez duze A". Naprawde polecalbym najpierw przetestowanie swoich sil z wypozyczona sigma, potem mozna sie pakowac w powazniejsze wydatki. Sample Kubamana sa o tyle "wprowadzajace w blad", ze nie kazdy ktory dostanie aparat z 400/5.6 do reki zrobi tak samo dobre zdjecia.
    Tyż racja...
    A z drugiej strony jak na "amatora przez duże A" w pierwszym poście wymienia całkiem "kosztowne" szkiełka, z których też nie od razu się zrobi dobre zdjęcia...
    Też są tam długie ogniskowe 400-500mm więc podejrzewam że sytacja będzie podobna

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów