Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Obiektyw 400 i wiecej mm......

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

Przede wszystkim dziekuje za uwagi, daly mi troche do myslenia.

Mam jednak jeszcze jedno pytanie, tym razem o produkt, ktory znalazlem na stronie BH, teleobiektyw z recznym fokusem za marne 110 bagsow.

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation

Zaznaczam, ze zanim zadalem pytanie o ow obiektyw skorzystalem z funkcji "Szukaj" na Forum .

Czy ktos moze mi podpowiedziec czy w/w produkt przyda mi sie do fotografowania ptakow czy nie bardzo ?

Ponownie z gory dzieki za opinie.

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Argento
    Przede wszystkim dziekuje za uwagi, daly mi troche do myslenia.

Mam jednak jeszcze jedno pytanie, tym razem o produkt, ktory znalazlem na stronie BH, teleobiektyw z recznym fokusem za marne 110 bagsow.

http://www.bhphotovideo.com/bnh/cont...goryNavigation

Zaznaczam, ze zanim zadalem pytanie o ow obiektyw skorzystalem z funkcji "Szukaj" na Forum .

Czy ktos moze mi podpowiedziec czy w/w produkt przyda mi sie do fotografowania ptakow czy nie bardzo ?

Ponownie z gory dzieki za opinie.
    ciemność, ciemność widzę ... f8, czyli MF. Matówka będzie pewnie czarna, więc cieżko
    Pozdrawiam
    Marek

Pełne uzależnienie Awatar gonzo44
    Miasto
    był Kraków, był Gdańsk, jest Kraków :-)

Domyślnie

Wypchanych a i owszem, w locie, w ruchu - bez szans.
    Mysle ze jezeli masz kase tego rzedu do wydania na obiektyw, to warto troche dolozyc do canona 400mm L. Bawilem sie nim tylko na zlocie CB ale zrobilo na mnie piorunujace wrazenie.

Coś już napisał

Domyślnie

No kurde, jakbys mi jeszcze powiedzial co wg Twoich kryteriow oznacza "piorunujace wrazenie" ?

Pare tysiaczkow ta zabawka kosztuje i skoro po jej zakupie przez pol roku mam miec w diecie tylko chleb z margaryna, to przed zakupem bym chcial upewnic sie, ze warto.

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

No kurde, jakbys mi jeszcze powiedzial co wg Twoich kryteriow oznacza "piorunujace wrazenie" ?
    Napisz do Kubamana
    On ma to szkło i może Ci podesłać parę sampli i sam się przekonasz.
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Bywalec Awatar Hipek

Domyślnie

Pare tysiaczkow ta zabawka kosztuje i skoro po jej zakupie przez pol roku mam miec w diecie tylko chleb z margaryna, to przed zakupem bym chcial upewnic sie, ze warto.
    Ale czy po tym poście i diecie będziesz miał jeszcze siły do utrzymania go?
    20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hipek
    Ale czy po tym poście i diecie będziesz miał jeszcze siły do utrzymania go?
    Po diecie piwnej da radę utrzymać, więc jak zapoda parę kalorii z margaryny to nawet będzie się mógł rzucić na dłuższy spacer
    Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Ale sie dziwili jak mowilem ze 3x
    A nie gadali tak?:
    Eeeee to mój znajomy kupił taki mały, ładny i lekki z 10-krotnym zoomem i na dodatek może jeszcze filmy nagrywać....
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mxdanish
    A nie gadali tak?:
    Eeeee to mój znajomy kupił taki mały, ładny i lekki z 10-krotnym zoomem i na dodatek może jeszcze filmy nagrywać....
    Neee... o roznice miedzy lustrzanka (takie duze, czarne co Tomek, czyli ja, czasem nosi do pracy) a kompaktem (takie male, srebrne co wiekszosc z nas na imprezy/wyjazdy nosi) juz dawno ich wyedukowalem.
    Teraz kwestia "zooma" obiektywow pozostala do wyjasnienia .

Kwestia jakosci zdjec kompakt vs dSLR juz dawno wyjasniona jak na jakiejs imprezie firmowej robilem zdjecia 10D+420EX+softbox na M i iso800 a potem opublikowalem je obok innych zdjec - czerwonookich,poruszonych,nieostrych ... z kompaktow

Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gonzo44
    Wypchanych a i owszem, w locie, w ruchu - bez szans.
    Mysle ze jezeli masz kase tego rzedu do wydania na obiektyw, to warto troche dolozyc do canona 400mm L. Bawilem sie nim tylko na zlocie CB ale zrobilo na mnie piorunujace wrazenie.
    No i można jeszcze podpiąć po niego 2 konwertery
    Wracając do tematu: Vivitar którego znalazłeś raczej się nie nadaje na wypady spacerowe (tak jak ktoś już wcześniej napisał)
    W Twoim przypadku na razie bym został przy tym co masz, a jak już będziesz się decydował na poważnie na coś dłuższego to bierz wspomnianą 400/5.6L lub odłóż więcej kaski i kup 100-400 4.5-5.6L IS (wtedy będziesz miał dodatek w postaci stabilizacji, no i nie zamkniesz się w 400mm)
    Koledzy z forum, którzy posiadają 100-400 bardzo go sobie chwalą
    Tylko ta cena...

Uprawnienia umieszczania postów