Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 49 z 49

Wątek: 5d2 + 7d vs. 1d4

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    PS
    Ale "Auto ISO" w trybie M jakoś mi nie działa...
    ale to autoiso w TV/Av to wlasnie takie autoiso w M wada tego jest taka, ze jedna zmienna bedzie do ustawienia w C.Fn. i bedzie niestety co 1EV do wyboru

mi takie autoiso juz w zupelnosci styka

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Już kumam - skrót myślowy był za duży - dzięki.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

najzabawniejsze ze wystarczylo by zrobic nowy soft i dodac tylko te wartosci do wyboru co 1/3EV i bez ograniczen i bylo by w pelni autoISO, ale wiadomo ze tego Canon nie zrobi,

ale fakt ze autoISO w "trybie M" (czyli Tv) dziala tak jak powinno wlasciwie, a czytajac forum to ludzia wlasnie na tym glownie zalezalo, mi jednak bardziej by zalezalo na Av
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    najzabawniejsze ze wystarczylo by zrobic nowy soft i dodac tylko te wartosci do wyboru co 1/3EV i bez ograniczen i bylo by w pelni autoISO, ale wiadomo ze tego Canon nie zrobi,
    moze w mk5 u nikona jeszcze iso skacze co chyba 1/6ev w autoiso (tak czy owak maja jakies dziwne wartosci;])

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ale fakt ze autoISO w "trybie M" (czyli Tv) dziala tak jak powinno wlasciwie, a czytajac forum to ludzia wlasnie na tym glownie zalezalo, mi jednak bardziej by zalezalo na Av
    no w Av tez jest tylko do wyboru czas co 1EV.... i z tego co zauwazylem to w Av jaja sa, niektore zdjecia mialem wykonane przy 1/800 (a powinna byc zawsze 1/1000)

Coś już napisał Awatar ppawcio
    Miasto
    Pruszków/Warszawa

Domyślnie

i kiedy już byłem zdecydowany na 1d4 poszedłem sobie na mecz 5kosza, gdzie 70% (pozostałe 30% to ja, jeden z 50d i jeden nikoniarz) robiło 7d z panem z PAPu włącznie...

i masz tu babo placek...

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Siódemka po prostu jest tańsza, no i ma większego crop'a. To chyba główny powód, dla którego większość ludu sportowego ma tą puchę.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Siódemka po prostu jest tańsza, no i ma większego crop'a. To chyba główny powód, dla którego większość ludu sportowego ma tą puchę.
    Ooooo toooo, właśnie tooo tato Jest szybka i długa.

Coś już napisał
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Mam do dyspozycji 1D Mark IV i 7D. Oba aparaty idealne do sportu i przyrody. Z 1D Mark IV korzystam tam gdzie mam słabe światło i potrzebuje 100 % precyzji, do pozostałych zleceń 7D w zupełności wystrczy.

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Odkopuję.
    A da się zrobić, żeby to "AutoISO" podbijało do 3200? Bo mi tylko do 1600 podbija.

Mam ustawione podbicie co 1/3, Av, min 1/8000, max 1/60 (szkoda ze nie mozna dac wiecej ehh). Dziala ladnie. Utrzymuje mi najnizsze iso, chociaz w przedziale 100-800 wolalbym miec max np. 1/250, ale zawsze moge sobie recznie podbic ISO minimalne i juz.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów