Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: 5d2 + 7d vs. 1d4

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malkontent Zobacz posta
    Koledzy jeszcze nie napisali o jednej zalecie tego zestawu - wspólne zasilanie. W plecaku wystarczy jedna ładowarka a akumulatory są zamienne.
    jak masz 1D3 lub 1D4 to nie musisz przy sobie nosic ladowarki, jedna bateria starczy spokojnie na 5000 zdjec :-)

ja bym na Twoim miejscu wybral stare 5D + 1D3 i nie tylko dlatego, ze mam to w stopce, to po prostu najrozsadniejszy zakup, ewentulnie 5D2 + 1D3
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Andrus Zobacz posta
    za 1dmk3/4 jeszcze jedno przemawia - konfigurowalne "AutoISO" w hali to olac mozna, ale na zew. przy sporcie juz mocno pomaga
    mam autoISO w 1D3? kurcze musze to sprawdzic ;-)
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 10-04-2010 o 06:04 Powód: Automerged Doublepost
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta

mam autoISO w 1D3? kurcze musze to sprawdzic ;-)
    No właśnie nie masz Znaczy się, nie mamy

A AutoISO w 5DII jest dyskusyjne, w trybie AV działa względnie ok, ale w trybie M ustawia ISO 400 niezależnie od ekspozycji. Nie sprawdzałem specyfikacji 1D4, czy to AutoISO rzeczywiście działa.

Prawdziwe AutoISO jest w D700 i Pentaxie K20 i K7 W trybie M, ustawia się czas, przysłonę i aparat sam dobiera ISO do odpowiedniej ekspozycji. Rewelacyjna sprawa, jak się wybiega z kościoła

Początki nałogu
    Miasto
    Ścinawa, Wrocław

Domyślnie

e tam z kosciola, mnie wpienialo robienie zdjec na stadionie przy naturalnym sloncu (jak teraz), w cieniu masz 1/800, a zaraz w innym miejscu na boiskku w pelnym sloncu 1/8000 ;] stymulowany przez Bahrda wykminilem cos takiego:

dodam juz ma poczatku, ze ma to 3 wady:
    1. przyslone albo czas mamy tylko co 1EV - do wyboru
    2. jedna z w/w rzeczy bedzie do zmiany w C.Fn.
    3. zeby wylaczyc/wlaczyc to trzeba sie troche naklikac, ale mozna skroty w moim menu dac i ejst juz bardzo ok

sposob testowalem wczoraj caly mecz i dziala

1. Wybieramy jeden z trybow, Tv albo Av (dalsza czesc opisze dla Tv)
    2. C.Fn.I.8 zmieniamy na 2
    3. C.Fn.I.13 wlaczamy wybierajac przyslone (ja mam od 1.0 do 4.0, zebym mial 300 otwarta caly czas na 4.0)
    4. Normalnie za pomoca ISO+pokretlo wybieramy maksymalne ISO jakie jestesmy w stanie zaakceptowac (ja wybralem iso3200)
    5. No i teraz jak wciskamy spust do polowy to widzimy jak ladnie dynamicznie zmienia nam sie iso analogicznie mozna wykonac to z Av tylko wtedy czas bedziemy mieli co 1EV do wyboru

Wiec mamy piekne konfigurowalne autoiso w "M"

Uprawnienia umieszczania postów